13 Feb. 2018 16:43

VIDEO EXCLUSIV/ Mesajul comandantului Ralucăi Strămăturaru, după succesul de la JO 2018: „Suntem mândri de ea”

Distribuie

Mesajul comandantului Ralucăi Strămăturaru, după succesul de la JO. Sportiva română Raluca Strămăturaru, 32 de ani, militar în cadrul Batalionului 21 – Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” din Predeal - a concurat deja în finală, în proba de sanie, unde a obținut un timp foarte bun, 46.681, terminând competiția pe un loc incredibil.

Este cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, din 1994 încoace, la Lillehammer, atunci când Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu sanie pe locul 6! Citește aici, toate detaliile!

În 1998, la Nagano, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Eva Tofalvi (biatlon), clasată pe locul 11, în 2002, la Salt Lake City, Eugen Radu şi Marian Tican au terminat pe 15 la sanie-2, în 2006, la Torino, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost locul 14, obţinut de Gheorghe Chiper (patinaj artistic) şi de ştafeta feminină de 4×6 km biatlon (Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea, Alexandra Rusu), în 2010, la Vancouver, cea mai bună clasare a fost locul 10, reuşit de ştafeta 4×6 km la biatlon (Reka Ferencz, Dana Plotogea, Mihaela Purdea, Eva Tofalvi), în timp ce la Soci, în 2014, cel mai bun loc a fost locul 17, la bob-2 feminin (Maria Adela Constantin, Andreea Grecu), şi la bob-2 masculin (Florin Cezar Crăciun, Nicolae Istrate).

Imediat după această reușită, comandantul său – locotonent colonel Cristian Cristescu – a  transmis prin intermediul Libertatea un mesaj de felicitare:

Suntem foarte mândri de ea, este un rezultat care încununează un efort lung, eforturi conjugate atât al ei, cât și al celor care au pregătit-o. De la noi, sportivii pleacă formați cu o bază a lor, ulterior intrând sub îndrumarea altor antrenori, fie la Steaua, fie din Comitetul Olimpic Român (COR). Așa s-a întâmplat și cu Raluca Strămăturaru, care ne face să fim mândri și al cărei succes ne aduce și  pe noi într-o perioadă istorcă a Jocurilor Olimpice de Iarnă”.

Totodată, locotonent colonel Cristian Cristescu le-a mulțumit altor doi militari din cadrul Batalionului 21 – Vânători de Munte care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă: Valentin Crețu (sanie) și Cornel Puchianu (biatlon).


CITEȘTE ȘI…

Primarul Chișinăului, Silvia Radu, vine la București să învețe câte ceva din tainele adminstrației locale. 'Profesor' îi va fi Gabriela Firea

Funcționarii publici dau în judecată Guvernul, după transferul contribuțiilor la angajat, pentru scăderile de venituri


 

Loading...
Comentarii