Mergi direct la conținut »
Mesajul emoționant al unui cioban mai bătrân decât România: Mă rog lui Dumnezeu...
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul emoționant al unui cioban mai bătrân decât România: Mă rog lui Dumnezeu...

Mesajul emoționant al unui cioban mai bătrân decât România: Mă rog lui Dumnezeu…

În prag de Centenar, Ștefan Gros, un cioban de 101 ani, din județul Hunedoara, a ținut un discurs emoționat în timpul unei ședințe solemne a colegiului prefectural.

Bătrânul a îndemnat la unitate și a spus că se roagă lui Dumnezeu să existe înțelegere între toți românii.

„Mă rog pentru toţi românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înţelepciune şi înţelegere unii cu alţii. România a fost o ţară mică şi au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părţile, moldoveni, ardeleni, bănăţeni şi s-au unit toţi. Au făcut România Mare. Aşa aş dori şi eu la ora actuală, la etatea mea de 101 de ani, să văd odată înţelegere între toţi românii cum a fost acum 100 de ani.

Că moşiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim şi să le lăsăm curate copiilor noştri, nepoţilor noştri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, ţăranul are doi boi şi îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal.

Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor ţării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună şi dreaptă. Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a spus Ştefan Gros.

Hunedoreanul, care a fost până anul acesta cel mai bătrân angajat din România, spune că își dorește să meargă de 1 Decembrie la Alba Iulia, să asiste la ceremoniile organizate acolo cu ocazia Centenarului, scrie Adevărul.


itește și: Lupii din filmul oficial de prezentare a României sunt de fapt din Norvegia! Pe site-ul sursă, imaginile costă între 50 și 169 de euro

Close
Închide
  Close