MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 09:09

Mesajul lui Victor Ponta după violențele din Piața Victoriei: „În noiembrie 2015 când protestele puteau degenera, am demisionat imediat”

Distribuie

Victor Ponta a transmis un mesaj pe Facebook, după violențele de vineri seară, din Piața Victoriei. Fostul premier a făcut referire la faptul că, în noiembrie 2015, a demisionat din funcția de premier, când "protestele puteau degenera". 

„M-am uitat cu oroare la ce s-a întâmplat azi în Țară / și mă declar indignat de modul mizerabil și criminal în care niște români sunt tratați de către Guvernul lor ( indiferent dacă ești sau nu de acord cu revendicările lor)!

Am considerat mereu (și nu am renunțatla acest principiu) că ajungi la guvernare ca să faci bine oamenilor / Dragnea ( și alții ca el) cred că guvernarea este doar că să faci bani, să îți promovezi rudele și oamenii din gașca ta și să folosești forța Statului împotriva celor care te critică !

1. Am fost Prim Ministru timp de 4 ani și niciodată nu am fost de acord să folosesc forță instituțiilor Statului împotriva oamenilor / în Noiembrie 2015 când protestele puteau degenera am demisionat imediat și am detensionat situația / am greșit eu crezând în democrație și în responsabilitate politică? Are dreptate Dragnea să își pună slugile să bată oameni și să mintă la televizor mai oribil decât pe vremea PCR? Dvs să decideți – eu nu m-am răzgândit.

2. Am considerat mereu că Ministerul de Interne trebuie să slujească oamenii și nu șefii politici – din acest motiv am refuzat încă din 2012 să îl las pe Dragnea să își împlinească cea mai mare dorința și să fie Ministru de Interne / eu i-am apărat pe români de Dragnea până în Noiembrie 2015 / de atunci până azi trebuia Klaus Iohannis să îi apere ; a făcut asta ( când a semnat Decretul de Ministru de Interne pentru Carmen Dan ?!?)

3. Spre deosebire de Dragnea ( corupt, incult și total lipsit de valori ideologice ) Ion Iliescu era onest , educat și cu principii de stânga / cu toate acestea a fost vinovat de Mineriade – și PSD a trăit 20 de ani cu acest stigmat! Toți PSD – iștii cumpărați sau predați Grupului Infracțional de la Teleorman trebuie să știe că mulți ani de acum încolo vor plăti un preț uriaș pentru crimele lui Dragnea la care asista cu o lașitate de nescuzat!

4. Am fost criticat, insultat și detestat de românii din Diaspora ( chiar dacă decizia de a nu deschide mai multe secții de vot mi-a fost propusă și susținută în 2014 de către șeful campaniei mele electorale) / mi-am cerut scuze pentru greșeli, am spus când am crezut că nu au dreptate, am luat măsuri concrete pentru sprijinul lor și am continuat să apreciez toți românii ( din Țară sau din Diaspora) care muncesc onest și contribuie la binele României / războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă și va fi pedepsită!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Vineri seară, 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei, care s-a transformat, după ora 23:00, într-o veritabilă luptă de stradă între jandarmi și o parte dintre protestatari. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, petarde și tunuri cu apă pentru a goli Piața Victoriei de protestatari.

Victime au căzut și protestatari nevinovați, care nu au provocat forțele de ordine.

Totodată, în incidentele violente din Piața Victoriei au fost răniți și doi jandarmi, cărora le-au fost furate armele. În total 452 de persoane au fost rănite, iar peste 60 au fost duse la spital.

Citește mai multe despre Victor Ponta, miting și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii