Mergi direct la conținut »
Mihai Tudose atacă dur creșterea indicelui ROBOR: „Cei de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mihai Tudose atacă dur creșterea indicelui ROBOR: „Cei de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă”

Mihai Tudose atacă dur creșterea indicelui ROBOR: „Cei de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă”

Premierul Mihai Tudose a atacat dur, vineri, Banca Națională a României, din cauza creșterii indicelui ROBOR, care vineri a atins cel mai mare nivel din ianaurie 2015 și până în prezent: 1,58%.

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns, vineri, la 1,58%, fiind cel mai mare nivel înregistrat din ianuarie 2015 și până acum. Premierul Mihai Tudose a atacat dur Banca Națională a României, pe această temă.

„Cred că colegii noştri, ai românilor sau care ar fi trebuit să fie colegii românilor de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR – să nu lase să crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a spus premierul Mihai Tudose.

Șeful Executivului a spus că este posibil să aibă o discuție cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, săptămâna viitoare și l-a atacat pe Adrian Vasilescu.

”Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”, a spus premierul.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Indicele ROBOR la 3 luni reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele. În funcție de acesta se calculează ratele la creditele în lei. Sunt afectați în special românii cu credite Prima Casă. La acestea, dobânda este calculată printr-o formulă, respectiv indicele ROBOR la trei luni plus doi. La rezultatul obținut se mai adaugă apoi comisionul de 0,45% pentru Fondul de Garantare, plus comisioanele bancare.


INTERCEPTĂRI/ Numele lui Puya apare în dosarul manelistului Dani Mocanu. Figurează în discuția unor persoane despre achiziția de droguri

Close
Închide
  Close