MENIU CAUTĂ
30 Mar. 2016 10:41

„Lista rușinii” cu restanțele persoanelor fizice va fi publicată la sfârșitul lui aprilie. Parlamentarii se revoltă

Distribuie

Autoritățile de la București vor să adune câți mai mulți bani la bugetul statului, fapt pentru care s-au gândit că ar trebui să-i responsabilizeze pe românii care nu se prea dau în vânt să își plătească dările.

Astfel, până la sfârşitul lunii aprilie, românii cu datorii îşi vor vedea numele şi prenumele pe site-ul ANAF, iar primele date cu românii care au datorii mai mari de 100 de lei vor fi publicate în ultima zi din luna aprilie. Pe lista neagră a Fiscului publicată online vor apărea numele şi prenumele datornicului, restanţa exactă şi localitatea domiciliului fiscal.

Măsură nu este însă văzută cu ochi buni de parlamentari și de asociațiile care luptă pentru drepturile omului, aceștia spunând că apariția unei așa zise 'Liste a rușinii' cu datornicii la stat ar afecta imaginea personală a milioane de români.

'Sunt unii dintre noi care avem datorii la stat, întrucât nu le putem plăti la timp. Dacă așa ceva va fi public, atunci și datoria la întreținere va fi publică, ceea ce nu este corect', spun aleșii.

Mai mult, fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițiani, consideră că măsura va încuraja neplata datoriilor.

'Dacă eu am 100 de lei datoria si altul 5000, atunci eu zic: de ce să dau banii dacă ăla nu dă? Se mizează pe bunul simț al românilor, dar nu va avea efecte pozitive', consideră Ialomițianu.
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii