MENIU CAUTĂ
10 Iul. 2018 16:30 , de Valentina Postelnicu

UPDATE. Militarii, polițiștii și angajații penitenciarelor și-ar putea plăti ratele la creditele imobiliare, din banii pentru chirie dați de stat

Distribuie

Militarii, polițiștii și lucrătorii din penitenciare ar putea primi bani pentru plata ratelor la creditele pentru locuințe, din suma pe care statul român le-o plătește pentru chirie. Amendamentul aparține senatorului PSD Adrian Țuțuianu și a fost adoptat, marți, în comisiile comune de administrație publică și de apărare, urmând să intre la vot final, în plenul Senatului.

UPDATE ora 16.30 Plenul Senatului a decis, marți, să retrimită la comisie proiectul d lege, cu amendamentele adoptate în comisii. Prevederile vor intra din nou în dezbaterea Senatului la toamnă.

De această prevedere vor beneficia cei din sistemul de apărare, ordine publică și cei care lucrează în sistemul de penitenciar. Sunt vizați cei care urmează să contracteze un credit ipotecar sau imobiliar, sau cei care deja au un astfel de credit, și au posibilitatea să își plătească ratele, din momentul aplicării legii, din compensația lunară pentru chirie acordată de statul român.

Astfel, categorii de personal din sistemul de ordine publică, apărare și securitate, care sunt în activitate și care îndeplineau condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie, și nu au optat sau au renunțat la acest drept sau care au în derulare un credit ipotecar sau imobiliar, destinat achiziționării sau construirii unei locuințe, pot beneficia, la cerere, de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni de rată aferentă, în cuantumul prevăzut de lege.

Potrivit inițiatorului, propunerea urmărește aplicarea unui tratament egal cadrelor militare care au în derulare un credit ipotecar, sau imobiliar, destinat achiziționării sau construirii unei locuințe.

Țuțuianu precizează că se elimină, astfel, o abordare discriminatorie în rândul aceleiași categorii de personal.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea Senatului, for decizional în acest caz.

Citește mai multe despre Administrația Națională a Penitenciarelor, chirie, credite imobiliare și militari pe Libertatea.

Comentarii