Mergi direct la conținut »
Ministerul Educației recomandă amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive în zilele de doliu național
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministerul Educației recomandă amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive în zilele de doliu național

Ministerul Educației recomandă amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive în zilele de doliu național

Ministerul Educației recomandă unităților de învățământ să respecte zilele de doliu național și să amâne manifestările culturale, artistice și sportive programate în zilele de 14-15 și 16 decembrie.

De Elvira Gheorghiță,

Ministerul Educației a trimis o notă șefilor inspectoratelor școlare prin care îi  roagă să ia măsurile care se impun pentru respectarea  zilelor de doliu național, recomandând, totodată unităților de învățământ amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive programate pentru zilele de 14, 15 și 16 decembrie.

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Acesta s-a stins din viață la reședința sa din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui va fi adus în țară în 13 decembrie și depus la Castelul Peleș, în Holul de Onoare, a anunțat Familia Regală.

Regele Mihai va fi înmormântat pe 16 decembrie, iar Guvernul a decis prin Hotărâre de Guvern, ca în zilele de 14, 15 și 16 decembrie să fie decretat doliu național.

Close
Închide
  Close