„Am avut o întâlnire cu organele de drept. Sunt jafuri, atât din partea civililor, cât și din partea personalului militar”, a spus Roman Starovoit, 52 de ani, la o întâlnire cu locuitorii districtului care s-a trezit fără bunuri.
Demnitarul a menționat că „agențiile de aplicare a legii au fost deja însărcinate cu întărirea securității în zonele populate“ și a recunoscut că „există dovezi că prada a fost trimisă în zone îndepărtate din țară prin servicii de curierat”.
După aceste cuvinte ale lui Starovoit, asistența a început să aplaude.
Cazuri de jaf au fost raportate nu numai în Glușkovski, ci și în districtul vecin, Korenevski, care s-a aflat din august pe linia frontului, după ofensiva armatei ucrainene.
Pe 11 noiembrie, TASS acuzase de jafuri pe soldații ucraineni, însă armata ucraineană nu a intrat în Korenevo și Gluskovo, iar agenția de stat a editat știrea.
Armata ucraineană a intrat pe 6 august pe teritoriul regiunii de graniță Kursk din Rusia. Forțele de la Kiev revendică controlul asupra a zeci de așezări, inclusiv asupra centrului regional Sudja.
De la șosete, papuci, haine și cosmetice de firme, la mașini de tocat și mașini de spălat
De la începutul războiului, militarii ruși au fost acuzați că au furat electrocasnice din casele ucrainenilor, dar și perechi de șosete, papuci, detergenți de rufe sau mașini de tocat carne.
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) publica o convorbire interceptată, între un soldat rus cu soția sa. Militarul e auzit spunându-i acesteia cum a intrat într-o casă „minunată” din Ucraina, de unde a furat cosmetice, tricouri de calitate și adidași de firmă.
Sursa: Ministerul Apărării Ucrainean
În mai 2022, în regiunea Harkov, ale cărei localități au fost eliberate de forțele armate ucrainene, în tranșeele săpate de militarii ruși au fost găsite diverse obiecte furate din casele și apartamentele ucrainenilor, inclusiv o mașină de spălat modernă.
Potrivit The Moscow Times, din 24 februarie, data la care a fost declanșată invazia din Ucraina, și sfârștul lunii mai, soldații ruși trimiseseră acasă 58 de tone de bunuri furate din casele localnicilor.
Serviciul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării informa că soldații ruși au înființat într-un oraș din Belarus un bazar în care vindeau lucrurile furate din casele ucrainenilor pe care le-au jefuit în timpul invaziei.
În octombrie 2022, soldații ruși care fură o mașină de spălat dintr-o casă ucraineană bombardată au fost filmați cu o dronă.
Vp344Jm • 15.11.2024, 21:58
Numa dinamovisti pe aici... Oare de unde vin... Nu cumva din spatiul ala unde furtul e in adn? Si atunci care-i logica? Cred ca de fapt nu-i nici o logica... E o bagare in seama in genul... uite mama am aparut si eu la comentarii!!!
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 16.11.2024, 02:31
Vp344Jm • 15.11.2024, 21:58
Numa dinamovisti pe aici... Oare de unde vin... Nu cumva din spatiul ala unde furtul e in adn? Si atunci care-i logica? Cred ca de fapt nu-i nici o logica... E o bagare in seama in genul... uite mama am aparut si eu la comentarii!!!
Eu sunt stelist. Puie Mutin.
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 15.11.2024, 18:54
Nu, nu, se numeşte "redistribuire" şi "taxă de apărare". Ce, bravul soldat rus să se ducă la război cu sacul gol? De aia e în interesul civilului rus ca țara sa să invadeze câți mai mulți vecini. Ai de ales: armata ta te jefuiește pe tine, sau pe vecini.