Ministrul Comunicațiilor a răspuns, luni, interpelării parlamentarilor PNL cu privire la poziția Guvernului față de acuzațiile lansate de mai multe state, printre care Statele Unite și Australia, împotriva companiei chineze Huawei. Este vorba despre posibile vulnerabilități pe care firma le-ar putea specula odată cu implementarea rețelelor 5G, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte nominalizări statale, nu am nominalizat absolut niciun fel de stat, niciun fel de provenienţă specifică a unor branduri.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale

Referitor la raportul depus la Comisia Europeană, Petrescu a precizat că „în primul trimestru al anului curent Comisia Europeană a cerut un raport la nivel naţional din fiecare stat membru, acest raport a avut ca termen limită de finalizare ultima zi din iunie, şi ca ultimă zi de depunere 15 iulie”.

Ministrul a explicat că România a depus acest raport pe data de 2 iulie.

Comisia Europeană urmează să compileze, să integreze un răspuns comun ca abordare generală a Comisiei vizavi de securitatea cibernetică în implementarea reţelelor 5G, ba mai mult, s-a angajat ca în luna decembrie a acestui an să pună la dispoziţie şi un set de recomandări în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi măsurile pe care fiecare ţară trebuie să le ia.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale

Compania chineză a fost acuzată de mai multe state, printre care Statele Unite, că poate permite accesul Guvernului de la Beijing prin accesarea rețelei 5G dintr-o anumită țară. Mai mult, Australia a interzis firmei Huawei să participe la implementarea rețelelor 5G pe teritoriul său.

Ministrul Comunicaţiilor a adăugat că în prezent se lucrează împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la un proiect de lege privind rezilienţa infrastructurii de comunicaţii în cadrul implementării sistemului 5G.

foto: Hepta

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Scandalul Huawei. Libertatea a vorbit cu o româncă stabilită în Shenzen, China. „Americanii sunt terifiați că pierd teren, pentru că tehnologia Huawei e mai performantă decât Apple!”

Războiul China-SUA pentru tehnologia 5G aruncă România pe muchie de cuțit

Memorandumul România-SUA referitor la rețeaua 5G recomandă ”evaluarea riguroasă” a furnizorilor

Huawei lansează primul smartphone fără Google. Huawei Mate 30 va fi prezentat pe 18 septembrie

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate