Ministrul economiei a spus că lucrurile trebuie luate pas cu pas și că deschiderea restaurantelor, cerută de către reprezentanții din industria hotelieră și a serviciilor alimentare, va avea loc în momentul în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 va scădea.
”Atât timp cât nu reușim să respectăm normele, nu reușim ca pe terasele deschise în locurile publice în aer liber să respectăm normele, nu ne putem gândi să redeschidem restaurantele. E ca și când am face un rău cu mâna noastră turiștilor și consumatorilor”, a declarat Virgil Popescu la B1 TV.
”Haideți s-o luăm pas cu pas, să respectăm normele de conduită pe terase, să vedem zonele în care noaptea terasele se transformă în cluburi și nu se mai respectă absolut nimic, apoi vedem”, a adăugat ministrul economiei.
Conform lui Virgil Popescu, patronii de localuri ar trebui să fie ”vectorii” de respectare a normelor de distanțare socială, a normelor sanitare, pentru a-și menține afacerea și a trece la următoarea etapă de relaxare.
În ceea ce privește o dată privind redeschiderea restaurantelor, Virgil Popescu nu a avansat niciuna, însă a vorbit despre o ”evaluare” de două săptămâni.
”Așteptăm să se termine această perioadă de evaluare de două săptămâni și sper ca apoi să nu mai avem ce am văzut cu toții: lume care nu respectă nimic. Suntem în plină pandemie. Și azi (n.r. miercuri) au fost peste 1.300 de cazuri, cum nu am avut în starea de urgență și trebuie să ne ferim în continuare”.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro