Ministrul sănătăţii a precizat că scăderea cifrelor se vede în eliberarea sistemului sanitar, dar ar trebui să fie cunoscută şi de către populaţie.

„Suntem pe o pantă descendentă a valului trei, nu înseamnă că am scăpat, dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a declarat Ioana Mihăilă.

„Scăderea incidenţei trebuie să o simţim şi noi, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spaţii deschise şi, încet-încet, poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare”, a precizat Ioana Mihăilă.

Ministrul sănătății a precizat că măsurile restrictive trebuie adaptate momentului pentru a fi respectate de oameni.

Dacă măsurile vor fi foarte restrictive, pentru foarte mult timp în fața unei ameninţări foarte mari, ele nu vor fi respectate de populaţie. Trebuie să adaptăm măsurile restrictiv la riscurile care sunt în acel timp

Ioana Mihăilă:

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri sub 1.000 de noi cazuri de coronavirus şi 98 de decese în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 874 de persoane.

Ministrul sănătății va prezenta joi raportul Comisiei de analiză pe tema deceselor COVID-19.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News