Mergi direct la conținut »
Mitingul diasporei din 10 august a pornit de pe Facebook. Clipul care a ajuns la 1,7 milioane de vizualizări
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mitingul diasporei din 10 august a pornit de pe Facebook. Clipul care a ajuns la 1,7 milioane de vizualizări

Mitingul diasporei din 10 august a pornit de pe Facebook. Clipul care a ajuns la 1,7 milioane de vizualizări

Mitingul diasporei din 10 august a pornit de pe Facebook și celelalte rețele sociale, iar românii de afară s-au pus de acord să vină în țară pentru a cere o Românie cu justiție adevărată, fără corupție și cu egalitate de șanse. Totul a pornit cu aproape două luni în urmă de la mesaje care au devenit repede virale. Este cazul unui clip realizat de un român care a stat 12 ani în SUA, dar s-a întors acasă pentru o țară mai bună. Clipul a strâns până acum aproape 1,7 milioane de vizualizări, iar Sebastian Burduja, absolvent de Hardvard și Stanford, explică motivele pentru care s-a întors #acasă alături de soție și fetița lui de șase luni.

De Mihai Niculescu,

Sebastian Burduja și-a publicat mesajul său adresat tuturor românilor în luna iunie, într-un aeroport. Tânărul de 33 de ani explică de ce a renunțat la o viață bună peste Ocean, pentru a se întoarce în România. ”Am venit să aprind lumina, nu să o sting” spune tânărul care a vrut să răspundă întrebărilor oamenilor care voiau să știe de ce a ales să se întoarcă în România.

”Am trăit 12 ani în SUA. Aveam tot ce ne trebuia acolo, cu o singură excepție: nu era #acasa. Când m-am întors în România cu soția și fetița noastră în 2016, un prieten ne-a întrebat: “Ce mai căutați, ati venit să stingeți lumina?” I-am răspuns și vă răspund: “Nu, am venit să o aprindem”. Pe 10 august români din toată lumea se întâlnesc în Piața Victoriei din București să (re)aprindă lumina. Dacă va fi cazul, ne vedem și mai curând. Vino și tu acasă, pentru că acum e nevoie de tine aici. Acum, cât încă mai avem o țară. Acum, cât încă mai suntem în Europa. Acum, cât încă mai avem pentru cine lupta aici, în România. Împreună suntem invincibili”, a scris tânărul în postarea care însoțea clipul video. Același mesaj îl face public și în clipul video.

Omul a primit mii de mesaje de la români, care îl încurajau sau îl criticau pentru decizia lui, iar materialul video este aproape de 1,7 milioane de vizualizări.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Ajuns în România în 2016, Burduja s-a implicat în politică. El este președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). El a fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate și Fundația CAESAR. Fost student al prestigioasei Universități Stanford, unde a absolvit cu onoruri specializarea Politică, având sub-specializări în Economie și Sociologie, Burduja și-a continuat studiile, din 2008 până în 2011, la Universitatea Harvard. A absolvit în paralel două programe de masterat: MBA la Harvard Business School și MPP la Harvard Kennedy School of Government.

De ce nu au semnat protocolul pentru miting

Miercuri, Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a spus, la finalul întâlnirii cu autorităţile locale din cadrul Comisiei de ordine publică din cadrul Primăriei Capitalei, că a notificat municipalitatea despre protestul diasporei din 10 august, însă nu îşi asumă organizarea lui, ci doar „mobilizarea oamenilor”. PACT a refuzat semnarea unui protocol cu Municipalitatea, relatează DIGI24.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

Se încearcă doar găsirea unor ţapi ispăşitori. Noi am venit din respect, fiindcă aşa este normal, să discutăm. De aceea nu am fost interesaţi de niciun fel de asumare de rol, de organizare, de protocol, dar este foarte important să clarificăm situaţia. Deci pe 10 invităm cât mai mulţi oameni, eu personal cred că vor fi sute de mii de oameni şi mesajul este clar, căderea Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate. Acesta este cel mai important mesaj, demisia Guvernului. Repet, noi am venit din bună credinţă pentru că am fost invitaţi, dar dacă era o discuţie într-adevăr de bună credinţă, ar fi trebuit să înceapă cu mult înainte. Noi am făcut notificarea din 14 iunie”, a declarat Tudor Cârstoiu, reprezentant al PACT, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei Capitalei.


FOTO | Maria Grapini, către românii din diaspora: „Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”


 

Close
Închide
  Close