Mergi direct la conținut »
Moment de reculegere pentru soldatul român mort în Kabul, ținut la unitatea militară din Buzău, la care era încadrat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Moment de reculegere pentru soldatul român mort în Kabul, ținut la unitatea militară din Buzău, la care era încadrat

Moment de reculegere pentru soldatul român mort în Kabul, ținut la unitatea militară din Buzău, la care era încadrat

La unitatea militară UM 01847 Paraşutişti din Crâng din Buzău în care era încadrat caporalul Ciprian Ștefan Polschi când a plecat în misiunea din Kabul în timpul căreia și-a pierdut viața, s-a ținut un moment de reculegere în memoria acestuia.

În fața batalionului s-a citit un mesaj în care a fost amintită cariera sa, cele trei distincții internaționale cu car a fost decorat pentru misiunile anterioare în teatrele de război.

”Din 1 mai 2014  a fost încadrat ca militar voluntar la batalionul 60 parașutiști actualul batalion 52 operatiuni special Băneasa Otopeni, era incadrat ca șofer autostatie radio  in plutonul comunicatii din compania sprijin luptă, obținând si brevetul de personal aeronavigant paraustist. Din 22  iulie 20019, a încadrat fincția de sofer în cadrul Comandamentului componentei de operatii speciale dislocate în Afganistan Kabul. Şi-a îndeplinit cu demnitate şi onoare misiunea, fiind apreciat de colegi, şefi şi parteneri de coaliţe. Nu era la prima sa misiune, fiind, de asemenea plecat în 2016 şi 2018. Pe timpul misiunilor,  a manifestat un deosebit interes pentru pregătirea profesională”, a declarat locotenent colonel Mihai Buzatu, locţiitor al comandantului UM 01847, Batalion 52 Operaţii Speciale.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii de 11 și 9 ani. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Buzoianul plecase de la unitatea militară UM 01847 Parașutiști din Crâng, structură a Forțelor de Operații Speciale. Militarii acestei unități sunt luptători de elită antrenați pentru misiuni speciale.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemne pentru război.

În cursul zilei de vineri, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Close
Închide
  Close