Mergi direct la conținut »
Momentul în care un polițist din Paris amenință cu pistolul manifestanții "Vestelor Galbene" / VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Momentul în care un polițist din Paris amenință cu pistolul manifestanții "Vestelor Galbene" / VIDEO

Momentul în care un polițist din Paris amenință cu pistolul manifestanții „Vestelor Galbene” / VIDEO

Incident șocant, petrecut în a șasea săptămână consecutivă de proteste a mișcării "Vestelor Galbene" în Paris. Un polițist a scos un pistol și l-a îndreptat asupra manifestanților care au recurs la violențe pe străzile capitalei Franței. De asemenea, un bărbat de 36 de ani a murit, după ce a fost lovit de un camion, în timpul unui miting desfășurat în sudul țării.

10 persoane au murit în urma protestelor mișcării „Vestelor Galbene” care au degenerat în violențe în Franța.

Trei motocicliști din cadrul Poliției au fost atacați, sâmbătă, pe bulevardul Champs-Elysees din Paris, în timp ce încercau să evacueze bulevardul. Aproape 20 de manistanți au aruncat asupra lor cu pavele, trotinete și ghivece de flori, în timpul demonstrației „vestelor galbene”.

Forțele de ordine au reacționat folosind o grenadă lacrimogenă și bastoanele din dotare, lovindu-i cu picioarele pe unii dintre protestatari. Unul dintre polițiști a scos chiar pistolul pe care l-a îndreptat înspre un manifestant.

Motocicliştii, membri ai Companiei de securizare şi intervenţie (CSI), au reuşit să plece pe două motociclete, în timp ce a treia a rămas la pământ, însă a fost recuperată ceva mai târziu de alţi poliţişti, notează Agerpres.

Potrivit prefecturii poliţiei, un motociclist „care a fost chemat pentru o mişcare de masă, a fost atacat şi aruncat la pământ cu motocicleta sa. El a reuşit să scape. Motocicleta a fost avariată, dar nu abandonată”. Prefectura a anunţat că nu au avut loc reţineri în legătură cu acest incident.

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

Un membru al mișcării „Vestelor Galbene” a murit în timpul unei blocade organizate pe un drum din sudul Franței. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani care a fost accidentat mortal de un camion într-un sens giratoriu din localitatea Perpignan.

„Victima făcea parte dintr-un grup de manifestanți în momentul în care a avut loc accidentul, vineri, la miezul nopții”, a precizat un purtător de cuvânt al Poliției, care a precizat că a fost demarată o anchetă în acest caz, notează The Sun.

Poliția a reținut 220 de persoane în timpul protestelor „Vestelor Galbene” de sâmbătă, dintre care 81 au fost plasate în arest.

Sâmbăta trecută, peste 30.000 de protestatari au participat la protestele mișcării „Vestele Galbene”. În urma manifestației, 46 de persoane au fost arestate.


Citește și VIDEO/ Ramona Păun vrea să mai ia câteva kilograme. „Mă avantajează, ce-i drept, televizorul, pentru că mă mai îngrașă”


 

Close
Închide
  Close