Peștele a fost confiscat și eliberat
Autoritățile au acționat prompt, solicitând sprijinul Gărzii Naționale de Mediu și al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului (INCDPM). Sturionul a fost transportat la pontonul institutului pentru investigații.
Specialiștii au efectuat o serie de proceduri pentru identificarea și evaluarea exemplarului. S-au prelevat probe ADN și s-a implantat un microcip pentru monitorizare ulterioară.
Caracteristici impresionante
Sturionul, o femelă, avea o lungime de 2,77 metri și o greutate de 147 kg. Aceste dimensiuni îl clasifică drept un exemplar valoros pentru biodiversitatea Dunării.
După finalizarea investigațiilor, sturionul a fost eliberat în siguranță în fluviu. Această acțiune contribuie la conservarea populației de sturioni din Dunăre.
Incidentul evidențiază necesitatea protejării speciilor vulnerabile. Colaborarea între instituțiile de mediu este esențială pentru conservarea resurselor naturale ale României.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
ClaraM • 21.12.2024, 10:21
De data asta au salvat o specie importanta pentru fauna Romaniei dar cate alte specii (si de alta natura) aproape au disparut din cauza nepasarii autoritatilor? Poluare, taieri masive, pescuit ilegal, vanatoare ilegala, Delta lasata la mana politrucilor etc. Pacat de frumusetile acestei tari.