A murit Martin Landau. Actorul amerian premiat cu Oscar avea 89 de ani

17 iulie 2017 08:11

A murit Martin Landau. Actorul american, protagonist al serialului de televiziune „Mission: Impossible” şi premiat cu Oscar pentru rolul secundar interpretat în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 89 de ani.

Originar din Brooklyn, Martin Landau şi-a început cariera în anii 1950 pe Broadway şi a debutat în cinematografie cu un rol în filmul cult „North by Northwest”, de Alfred Hitchock, în 1959. A apărut apoi pe afişele unor filme celebre, precum „Cleopatra”, „The Greatest Story Ever Told” şi „Nevada Smith”, înainte de a cunoaşte succesul pe plan internaţional graţie serialului de televiziune „Mission: Impossibile”, în care a interpretat personajul Rollin Hand.


Citește și: EXCLUSIV/ Decizia luată de Gabriela Cristea şi Tavi Clonda, cu puţin timp înainte să devină părinţi


În 1995 a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării personajului Bela Lugosi în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton, notează Agerpres. A primit alte două nominalizări la Oscar, pentru rolurile secundare din filmele „Tucker: The Man and His Dream” (1988), de Francis Ford Coppola, şi „Crimes and Misdemeanors” (1989), de Woody Allen.


Citește și: EXCLUSIV/ Soţul Antoniei, chemat să dea declaraţii în procesul deschis de Alex Velea


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro