Muzeul găzduiește peste 500 de exponate, incluzând ceasuri vechi, rare, dar și extrem de scumpe, precum ceasul de aur care i-a aparținut Regelui Carol I. Peste 5 milioane de lei a costat restaurarea clădirii, în care, din 1971, funcționează Muzeul Ceasului, unic nu doar în România, ci și în sud-estul Europei.

galerie muzeul ceasului (4)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Clădirea a fost contruită în 1890 și a aparținut magistratului și politicianului, Luca Elefterescu. Restaurarea a respectat cu exactitate arhitectura, dar și materialele vremii, inclusiv mobila a fost executată pe comandă pentru a fi similară cu cea de la 1890. Ba mai mult, la deschidere și tehnologia de ultimă generație a avut loc: la intrare turiștii sunt întâmpinați de o hologramă.

Vizitatorii, monitorizați la 15 secunde

Printre exponatele rare găzduite de Muzeul Ceasului din Ploieşti se numără orologii de o valoare inestimabilă, care au aparţinut lui Carol I, poetului Vasile Alecsandri, generalul Averescu, pictorul Theodor Aman, politicianul Nicolae Titulescu sau primei femei avocat din România, Ella Negruzzi.

Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”
Recomandări
Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”

Și pentru că vorbim de ceasuri atât de valoroase, Muzeul are și sisteme de securitate de ultimă generație, de la senzori de mișcare și de fum, și până la monitorizare la 15 secunde a fiecărui vizitator, indiferent unde se află în muzeu. Nu doar sistemele de sigurantă sunt prezente în muzeu ci și cele interactive. Unul dintre ele este o proiecție care îl înfățișează chiar pe proprietarul clădirii, Luca Elefterescu, cum le urează vizitatorilor bun venit.

::placeholdeR–>

Cea mai veche piesă, din 1652

Muzeul Ceasului din Ploieşti are peste 50 de ani de existenţă, care au însemnat şi foarte multe achiziţii şi donaţii, unele excepţionale prin valoarea lor şi a personalităţilor cărora le-au aparţinut: domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, regii Carol I şi Mihai I, ţarul Alexandru al II-lea, Marele Duce Nicolae, generalul Alexandru Averescu, istoricul Nicolae Iorga, diplomatul Nicolae Titulescu, poetul Vasile Alecsandri sau pictorul Theodor Aman.

Adrien Stephane Mureșan s-a predat în Franța. Fiul omului de afaceri Sever Mureșan are de executat 3 ani de închisoare
Recomandări
Adrien Stephane Mureșan s-a predat în Franța. Fiul omului de afaceri Sever Mureșan are de executat 3 ani de închisoare

În zestrea Muzeului Ceasului din Ploieşti, cea mai importantă categorie de ceasuri, prin număr şi valoare este reprezentată de ceasurile de buzunar. Cea mai veche piesă de acest tip din colecţia muzeului este realizată de Philip Jakob Bickelman, din Linz, în anul 1652.

Muzeul Ceasului din Ploiești este deschis de marți până duminică, iar biletul de intrare costă 2 lei pentru copii și 8 lei pentru adulți.

Google News Urmărește-ne pe Google News