Mergi direct la conținut »
O femeie, medic rezident la Spitalul Județean din Oradea, este bănuită că și-a îngropat copilul nou-născut. Cum a ieșit la iveală cazul macabru
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O femeie, medic rezident la Spitalul Județean din Oradea, este bănuită că și-a îngropat copilul nou-născut. Cum a ieșit la iveală cazul macabru

O femeie, medic rezident la Spitalul Județean din Oradea, este bănuită că și-a îngropat copilul nou-născut. Cum a ieșit la iveală cazul macabru

Nadia Filip, medic rezident la secția Chirurgie a Spitalului Județean Oradea, a ajuns în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce cadavrul bebelușului pe care l-a născut în urmă cu patru ani, fără știrea familiei, a fost descoperit îngropat în curtea părinților ei, în comuna Aușeu din Bihor.

Anchetatorii au explicat că, deocamdată, nu există un suspect oficial, însă au confirmat existența suspiciunilor, relatează Bihoreanul.

„Se fac cercetări pentru omor, cadavrul copilului a fost dus, pentru necropsie, la Serviciul de Medicină Legală Bihor. Se aşteaptă rezultatele unor investigaţii de specialitate care s-au solicitat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a determina vârsta şi circumstanţele în care a murit acel copil”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican, conform sursei citate.

Bihoreanul scrie că este vorba despre medicul rezident Nadia Filip (fostă Lupo), în vârstă de 31 de ani (foto), care lucrează în cadrul secţiei Chirurgie I de la Spitalul Judeţean din Oradea, proaspăt căsătorită cu un medic kinetoterapeut.

Tânăra a născut la sfârșitul anului 2015, la Maternitatea Oradea, un copil sănătos. Bebelușul a fost, de altfel, luat în evidențe și a fost eliberat un certificat de naștere pe numele acestuia. Ulterior, pruncul a dispărut, fără a nimeni să observe acest lucru.

Lipsa bebelușului a fost descoperită în urmă cu două săptămâni, atunci când au fost realizate formalitățile privind schimbarea numelui Nadiei Lupo, după căsătorie. La Serviciul de Evidență a Populației i s-a cerut certificatul de naștere al copilului, însă a negat că ar fi fost mămică, notează sursa citată.

Accident mortal! Victima și-ar fi mutilat soția cu acid, chiar înainte de impact. Detalii șocante
Recomandări

Accident mortal! Victima și-ar fi mutilat soția cu acid, chiar înainte de impact. Detalii șocante

În urma cercetărilor pentru depistarea erorii, anchetatorii au făcut o descoperire macabră. Bebelușul a fost găsit îngropat în apropierea casei părinților femeii, în comuna bihoreană Aușeu.

Procurorii urmează să afle dacă nou-născutul a murit de moarte bună, iar cadavrul a fost ascuns de mamă sau dacă este vorba despre omor.

În ciuda suspiciunilor, dr. Filip a continuat să meargă la serviciu deoarece nu a fost luată nicio măsură administrativă împotriva ei. Miercuri, Nadia Filip a intrat subit în concediu.

foto: Bihoreanul

Close
Închide
  Close