Nadia Murad a fost bătută repetat și violată în grup de jihadiștii ISIS, după ce a fost răpită la vârsta de 21 de ani dintr-un sat din nordul Irakului, în 2014.

După ce a evadat din casa jihadistului care o ținea captivă în Mosul, a cerut azil în Germania și a povestit la ONU experiențele pe care le-a trăit.

Acum a ieșt la iveală că Nadia Murad, șefa unui un grup care are dorința de a reconstrui regiunea Sinjar, se va căsători cu Avid Shhamdeen, un fost translator pentru armata americană.

Shadeen a ajutat-o să se recupereze după traumele suferite, iar Nadia susține este foarte fericită acum. Ea a scris o postare pe Twitter despre momentul în care a fost cerută în căsătorie.

”Ieri a fost o zi foarte specială pentru Abid Shamdeen și mine. Suntem foarte recunoscători și umili pentru toate rugăciunile și susținerea din partea familiilor noastre și prietenilor. Chinul oamenilor noștri ne-a adus împreună și vom continua pe această cale împreună. Mulțumim pentru sprijinul vostru!”, a scris fata.

Shamdeen a adăugat: ”Ne-am întâlnit în momente foarte dificile în viețile noastre, dar am reușit să găsim dragostea în timp ce am luptat într-un război uriaș”, scrie Daily Mail.

Nadia este una dintre cele 7.000 de femei și fete capturate de ISIS și transformate în sclave sexuale. ISIS i-a ucis Nadiei cei 6 frați și a luat viața mamei sale.

Într-un discurs la ONU ea a povestit bătaia pe care a luat-o în prima zi de când a devenit sclavă sexuală.

„Când m-am uitat în sus, am văzut un bărbat uriaș. Arăta ca un monstru. Am plâns. Am strigat «sunt prea tânără și tu ești uriaș». M-a lovit. M-a lovit cu piciorul și m-a bătut”.

Apoi, un alt bărbat a venit la Nadia. Aceasta l-a mințit, încercând să evite abuzul sexual: „Și câteva minute mai târziu, un alt bărbat a venit la mine. Încă mă uitam la podea. Am văzut că el era puțin mai mic. L-am implorat. L-am implorat să mă ia. Eram incredibil de speriată de primul bărbat. Bărbatul care m-a luat mi-a cerut să îmi schimb religia. Am refuzat. Apoi, m-a în căsătorie, să spun așa”

”Câteva zile mai târziu, m-a forțat să mă îmbrac și să mă machiez. Iar apoi, în acea noapte teribilă, a făcut-o. M-a forțat să fac parte din facțiunea lui militară. M-a umilit în fiecare zi. M-a forțat să port haine care nu îmi acopereau trupul. Am fost torturată. Am încercat să fug, dar unul dintre paznici m-a oprit. În noaptea aia m-a bătut. Mi-a cerut să îmi dau hainele jos. M-a pus într-o cameră cu paznicii, apoi ei au început să-și comită crima (să o violeze, n.r.) până am leșinat”.

După trei luni de suferință continuă, Nadia a reușit să scape. „La trei luni după ce am fost răpită, am reușit, în final, să scap. În prezent locuiesc în Germania. În cele din urmă, vă implor să scăpați de Daesh (Statul Islamic, n.r.) complet. Am trecut prin această suferință teribilă din cauza lor. Am văzut ce le-au făcut băieților și fetelor”, a încheiat femeia mărturia discursul de la ONU, implorându-i pe reprezentanții Consiliului de Securitate, care au fost impresionați până la lacrimi, să puncă punct crimelor comise de Statul Islamic.


CITEȘTE ȘI: VIDEO / Carmen Dan, în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor: „Nu avem nimic de ascuns”. Presa, scoasă afară


FOTO: INSTAGRAM NADIA MURAD

Urmărește-ne pe Google News