Mergi direct la conținut »
Nae Stinghe, fost campion de schi alpin şi salvamontist, a murit într-un accident de motor, la Braşov
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nae Stinghe, fost campion de schi alpin şi salvamontist, a murit într-un accident de motor, la Braşov

Nae Stinghe, fost campion de schi alpin şi salvamontist, a murit într-un accident de motor, la Braşov

Nae Stinghe, fost campion de schi alpin şi salvamontist, a murit într-un accident de motor, la Braşov, după ce o şoferită în vârstă de 30 de ani nu a oprit într-o intersecţie unde avea indicatorul „Stop“ şi nu i-a acordat prioritate motociclistului.

De Mihaela Grădinaru,

Teribilul accident s-a petrecut joi seara, pe strada Ilie Birt din Braşov, când o şoferiţă în vârstă de 30 de ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire“, montat la intersecţia străzii Pe Tocile, şi a accidentat grav un motociclist, în vârstă de 64 de ani, care mergea pe strada cu prioritate. Acesta a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov, însă nu a supravieţuit. Bărbatul, Nae Stinghe, care este un cunosut om de munte şi sportiv din Braşov, a murit la spital, vineri.

Salvamont România şi Salvamont Poiana Braşov au postat pe paginile de Facebook mesaje de adio pentru Nae Stinghe.

„Nicolae (Nae) Stinghe, un adevarat om de munte , veteran Salvamont Romania , salvator montan în perioada anilor 1970-2000 în Salvamontul braşovean a plecat dintre noi să reîntregească echipa de salvatori îngeri care, şi din ceruri, continuă să vegheze crestele munţilor. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor de echipă !“, scrie Salvamont România.

De asemenea, Salvamont Poiana Braşov a postat anunţul de deces al salvamontistului :„Vă anunţăm, cu profund regret, trecerea la cele veşnice a lui Nicolae (Nae) Stinghe, om de munte pasionat, salvator montan al generatiilor trecute, sau operator al maşinilor de bătut zăpada, de a cărui muncă s-au bucurat turiştii veniti să schieze în staţiunea braşoveană.
Salvamontiştii din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Braşov îşi exprimă condoleanţe şi sunt alături de familie şi prieteni în aceste momente grele“.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Nae Stinghe era extrem de iubit şi respectat de oamenii muntelui. Era căsătorit şi avea doi băieţi, Răzvan şi Daniel, ambii sportivi şi iubitori ai muntelui.

Pe paginile de socializare ale celor doi băieţi curg mesajele de condoleanţe.

„Am pierdut un suflet mare, un om deosebit, un tată minunat. Un om care a lăsat multă durere printre noi şi un gol care nu se va mai umple niciodată“, a scris Daniel, cu durere, pe pagina lui de Facebook.

Un alt apropiat al familiei, vărul lui Nae, Ciprian Arcălean, sportiv de performanţă în SUA şi totodată primul român sniper la trupele SWAT din Las Vegas, a scris că lui Nae a fost eroul lui şi îi datorează o bună parte din toate realizările lui ca sportiv. Îşi aduce aminte că avea 10 ani când şi-a cunoscut vărul, cu 12 ani mai în vârstă ca el. Îl descrie ca fiind un om cu un curaj nebunesc şi cu o carismă şi mor unic.

„El avea 22 de ani. Nae avea un corp atletic de Spartan, un curaj nebunesc, era campion naţinal la schi alpin, avea o carismă şi un umor unic (“trocar batjocuritor” îi spunea bunica), şi avea o motocicletă roşie Java. Nae a devenit eroul meu şi am început să mă ţin scai după el. În ciuda diferenţei de vârstă el întotdeuna m-a făcut să mă simt egalul lui. Nae m-a tratat ca pe un frate, iar eu m-am mândrit cu el la toată lumea şi m-am lăudat peste tot că suint vărul lui Nae Stinghe. Lui Nae ii datorez tot ce am realizat în schi alpin. El mi-a dat schiuri, clăpari, costum de schi, beţe, bilete de cabină. M-a învăţat să-mi repar schiurile şi m-a luat cu el la antrenamente. Îmi aduc aminte cu plăcere când mergeam la antrenament în Poiană cu motorul roşu. Nae a fost un exemplu şi un model pentru mine şi totodată o sursă de inspiraţie şi de acea parte din realizările mele i le datorez lui Nae. Îmi pare nespus de rău pentru că ai plecat aşa de repede Nae, dar amintirile momentelor petrecute alături de tine te vor păstra vii în memoria mea cât voi trăi“, a scris Ciprian Arcălean pe pagina unuia dintre fii lui Nae.

Înmormântarea lui Nae Stinghe va vea loc marţi, de la ora 16.00, la Biserica Sf.Treime din Scheii Braşovului.


Bear Grylls citește din Biblie înainte de fiecare aventură la limita supraviețuirii! Care sunt temerile celui mai neînfricat aventurier

Close
Închide
  Close