Biroul lui Pelosi a confirmat călătoria într-o declarație transmisă astăzi. „Delegația noastră s-a deplasat la Kiev pentru a trimite un mesaj răsunător către întreaga lume: America este ferm alături de Ucraina”, se arată în mesajul american.

Delegația condusă de Nancy Pelosi își va continua călătoria în Polonia, unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu înalți oficiali, pentru a transmite un mesaj de mulțumire aliaților polonezi „pentru dăruirea și eforturile lor umanitare”.

Președintele ucrainean a publicat astăzi, 1 mai, o înregistrare video care o arată pe Pelosi, cel mai înalt oficial al SUA care s-a întâlnit cu Zelenski de la izbucnirea războiului, împreună cu o delegaţie de reprezentanţi ai Statelor Unite la Kiev.

Alături de clipul video, Zelenski a scris în postarea pe Twitter: „Întâlnire cu președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi la Kiev. America este un lider în ce privește sprijinul puternic în lupta împotriva agresiunii rusești. Vă mulțumim că ați ajutat la protejarea suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”.

„Vă vizităm pentru a vă mulţumi pentru lupta voastră pentru libertate. Lupta voastră este o luptă pentru toată lumea. Aşa că angajamentul nostru este să fim aici pentru voi până când lupta se va încheia”, i-a spus Pelosi lui Zelenski în cadrul întâlnirii din 30 aprilie.

Volodimir Zelenski i-a dăruit lui Nancy Pelosi medalia „Ordinul Prințesei Olga” pentru contribuția avută la consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dăruit lui Nancy Pelosi medalia „Ordinul Prințesei Olga”, după întâlnirea lor de la Kiev, pe 30 aprilie. Foto: EPAIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Vizita lui Pelosi a avut loc la o săptămână după deplasarea la Kiev a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken şi a ministrului apărării SUA, Lloyd Austin. Atunci, cei doi oficiali SUA au anunţat revenirea treptată a prezenţei diplomatice americane în Ucraina şi un ajutor de peste 700 de milioane de dolari.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News