Mergi direct la conținut »
Naruhito a devenit noul împărat al Japoniei, după abdicarea tatălui său
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Naruhito a devenit noul împărat al Japoniei, după abdicarea tatălui său

Naruhito a devenit noul împărat al Japoniei, după abdicarea tatălui său

Naruhito, noul împărat al Japoniei, a susținut azi primul său discurs după accederea la tron, la o zi după ce tatăl său a abdicat, notează BBC. Acesta s-a rugat pentru fericire și pentru pace în întreaga lume.

Odată cu învestirea sa, Japonia a intrat într-o nouă eră – numită Reiwa, ceea ce înseamnă ordine și armonie -, iar aceasta va dura atât cât se va întinde domnia sa.

Într-un scurt discurs susținut la Palatul Imperial, Naruhito (59 de ani) a spus că speră ca oamenii să fie fericiți, țara să progreseze și să fie pace în lume.

Acesta i-a mulțumit și tatălui său și a fost vizibil emoționat în momentul în care a vorbit despre tot ce a făcut acesta pentru țară în timpul domniei sale. „Și-a îndeplinit toate sarcinile cu seriozitate mai bine de 30 de ani”,  a spus Naruhito.

Cu o zi înainte, împăratul Akihito al Japoniei a încheiat ceremonia prin care a renunţat la Tronul Crizantemei în favoarea fiului său, Naruhito, marcând prima abdicare a unui suveran nipon în mai bine de două secole.

Foto: EPA


Citește și: 

Reporterii Libertatea au surprins primele imagini cu casele distruse de tornada din Drajna! Cel puțin 14 gospodării afectate de fenomenul meteo extrem

Close
Închide
  Close