De Adrian Ilie,


UPDATE vineri, ora 11.00. Subiectul a fost dezbătut și în emisiunea Adrianei Nedelea LA FIX:

UPDATE ora 22.30. La câteva ore după difuzarea în spațiul public a înregistrărilor, Ramona-Ioana Bruynseels și-a făcut publică ”poziția oficială” față de acest subiect.

Oameni fără caracter, interesați de răfuieli personale, s-au strecurat în apropierea mea și au provocat conflicte care nu-mi reprezintă nici valorile, nici convingerile personale”, spune candidata Partidului Puterii Umaniste.

Ea a adăugat că ”dacă mai apar probleme, cum se mai întâmplă de multe ori în momente tensionate, le vom rezolva împreună, în familie.”

Ramona-Ioana Bruynseels mai spune că va discuta cu avocații pentru a verifica ”legalitatea și corectitudinea integrală a unor pasaje înregistrate”.


În dialoguri se fac referiri directe la Voiculescu sau „Dom’ Profesor”, cum îi place acestuia să fie apelat de angajații săi. Totodată, în înregistrările publicate de Newsweek, Bruynseels plânge și spune că vrea să iasă din cursă, în timp ce interlocuitorii o întreabă dacă nu știa la ce să se aștepte de la „jegul ăsta de om”, acuzându-l pe Dan Voiculescu că „i-a furat banii” de campaniei candidatei PPU.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Prima înregistrare este cea a unei conversații telefonice dintre Ramona-Ioana Bruynseels și Paul Mihai Ionescu, despre care Newsweek scrie că este un fel șef al campaniei pentru prezidențiale a candidatei PPU și fost consilier al lui Liviu Dragnea.

”Dom’ Profesor nu vine să vorbească cu mine”

Bruynseels se plânge că i se cer din ce în ce mai mulți bani, deși banii cu care a contribuit nu au fost folosiți în scopurile pentru care au fost alocați.

Ramona Ioana Bruynseels: Faceți bine și rezolvați cu acești oameni, nu e corect ce se întâmplă!
Paul Mihai Ionescu: Eu ți-am fu…t banii?
RIB: Eu am dat bani pentru ca acești oameni să fie plătiți.
PMI: Ți-am fu…t eu vreun ban, eu personal?
RIB: Acum două săptămâni ce te-am rugat? Să rezervați banii să plătiți salariile oamenilor. Mi-ai promis că veți face chestiile astea. Nu vă e rușine să-mi trimiteți azi mesaj că nu sunt plătiți oamenii?
PMI: Eu nu am trimis nici un mesaj!
RIB: Nu mie, i-ai trimis soțului meu! Paul, eu am vorbit cu tine un lucru și te-am rugat să rezervi banii pentru salariile oamenilor.
PMI: Și eu te-am rugat, de când am venit, ca discuția legată de bani să nu ajungă la mine.
RIB: De o lună de zile vă tot spunem: din partea noastră nu mai intră nici un leu în campanie! Mă-nțelegi? Au intrat suficienți.
PMI: Eu am venit aici acum o lună jumate să ajut…
RIB: Și ce stabiliți cu mine mergeți după aia la PROFESOR și schimbați și nu aveți nici măcar bunul simț să reveniți la mine și să-mi spuneți:
Eu am adus bani cash ca să plătiți pliantele, da? S-a plătit spotul și, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da’ este nerușinare! Paul, tot ce vorbim… stabilim una și după aceea toți faceți ce vă zice… dom’ PROFESOR! Care nu vine să vorbească cu mine!

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 
Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”
Recomandări

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

 

”Ți-am spus de la început: o mizerie umană”

A doua conversație este una pe care Bruynseels a avut-o cu un apropiat din stafful său, Ștefan Prisecaru. Acesta o îndeamnă pe candidata PPU să facă public că banii pe care ea i-a dat pentru plata echipei de campanie nu au mai ajuns la cei pentru care erau destinați. Totodată, Prisecaru îi reproșează că s-a asociat cu Dan Voiculescu pe care îl etichetează drept ”o mizerie umană”.

Ramona Ioana Bruynseels: (plângând) Oamenii nu-s plătiți…
Ștefan Prisecaru: Și nu știai când faci asta cu Voiculescu că așa o să se ajungă? Nu știai că jegul ăsta de om asta o să facă? Ți-am spus de la început: o mizerie umană.
RIB: That’s it…
ȘP: Cum să ieși din campanie, ai înnebunit?!
RIB: Ies!
ȘP: Pentru ce? Ți-ai plătit oamenii, tu i-ai plătit, care-i problema ta?! Ieși și spui: «Ăștia care scrieți despre mine pe media, uitați factura! Pe care i-am dat-o lu’ ăsta. Uitați ce i-am spus în ziua cutare lu’ jegu’ ălălalt!» Ok, și o să fie Voiculescu împotriva la toată lumea. Asta-i știre, poți s-o faci! Degeaba plângi… Ai facturile când ai plătit în conturi?
RIB: (în engleză, plângând) O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni și eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!

Prisecaru îl acuză explicit pe Voiculescu de faptul că ar fi furat banii candidatei și o îndeamnă să renunțe la susținerea mediatică a trustului de presă controlat de către Dan Voiculescu

ȘP: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Care-i problema? Am trecut prin mai rele ca astea… nu că scriu 20 de inși de mine… Ăsta a scris doi ani de zile de mine. M-a ținut 24 de ore la televizor. Din două în două ore. Și? Ce folos? Mi-a futut viața toată, care-i problema? Mă vezi pe mine acuma că…? Tu te plângi că scriu acuma unii de tine, de două zile, puși de varanu’… Ăsta e varanu’, Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru’, pușcăriașu’… cum îi spuneți voi, profesoru’… nu-i nici un profesor… La Jilava-i profesor! Așa că, nu te mai… nu te mai! Welcome to politics!
Și cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-și ia?
RIB: Mulți.
ȘP: Ce înseamnă „mulți”?
RIB: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher – n.r.) ar trebui să mai… nu știu… să finanțeze tot. Restul campaniei.
ȘP: Da’ dă-l în morții lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media și cu toți prietenii, care-i problema!

A treia înregistrare este tot a unei conversații telefonice, de data aceasta între candidată și Eduard Dumitrașcu, aparent un apropiat al echipei de campanie.

Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru’ și cu restu’, contul campaniei este pe zero barat, el încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu știu câte sute de mii vrea el… nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii. Ok? Nu știu cum se finalizează acest conflict, i-am rugat să-mi plătească oamenii din campanie pentru că erau bani. Banii s-au dus pe alte chestii, pe care nu le știu.

Bruynseels, către Eduard Dumitrașcu

Reporterii Libertatea au încercat să o contacteze pe Ramona-Ioana Bruynseels și pe staff-ul acesteuia, însă niciun răspuns. Totodată, Libertatea a încercat în repetate rânduri să ia legătura și cu Dan Voiculescu, precum și cu cei apropiați de acesta, dar deocamdată fără rezultat.

Citește articolul complet pe Newsweek România.

Vezi cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Citeşte şi:

14 candidaţi se vor confrunta la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. BEC a anunţat lista finală

A început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii pentru funcţia supremă în stat

Antena Group a cumpărat la licitație fostul sediu al ICA confiscat de la Dan Voiculescu

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală