Mergi direct la conținut »
Noi imagini cu Florin Morariu, în timpul atacului terorist din Londra: „Sunt momente pe care le uitasem”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Noi imagini cu Florin Morariu, în timpul atacului terorist din Londra: „Sunt momente pe care le uitasem”

Noi imagini cu Florin Morariu, în timpul atacului terorist din Londra: „Sunt momente pe care le uitasem”

Au apărut noi imagini cu atacul terorist care a avut loc în Londra, în iulie 2017, în urma căruia opt persoane și-au pierdut  viața. În înregistrarea prezentată de BBC apare și Florin Morariu, românul decorat de regină pentru faptele sale eroice din timpul atentatului.

De Eduard Apostol,

Într-o înregistrare de 4 minute și jumătate, BBC prezintă alte imagini cu atacul din zona Borough Market, care a avut loc în noaptea de 3 spre 4 iulie 2017.

Un martor filmează cum cei trei atacatori amenință oamenii aflați din zona plină de pub-uri a Londrei.

La minutul 2.30, apar doi brutari. Unul înarmat cu o mătură, altul cu două lăzi. Cel din urmă este Florin Morariu, cel care de atunci este cunoscut drept „eroul cu făcăleț”, căci ulterior a vrut să alunge agresorii cu un făcăleț, în timp ce peste 20 de persoane s-au adăpostit în brutăria în care lucra.

În imagini se vede cum cei doi brutari fug în direcția în care se află agresorii, în încercarea de a-i opri.

La scurt timp ajung și polițiștii care i-au împușcat mortal pe cei trei agresori. Se vede cum brutarii se îndepărtează, la fel ca și ceilalți oameni aflați în zonă, după ce se aud focuri de armă.

Sincer, sunt și momente pe care eu le uitasem. Sau mintea mea o fi vrut să le uite. În video, se aude glasul celui ce filmează: «Stai acolo, nu te duce!». Recunosc, neștiind cine e, nici acum nu știu cine e, m-am întors, speriat, surescitat, că habar n-aveam dacă e cu noi sau e cu atacatorii! Văzând că ne face semne să nu ne avântăm, m-am mai liniștit.

Florin Morariu

Românul a povestit și ce a gândit în acele clipe.

„Cum naiba să-i las pe descreierații ăia să mai omoare, să mai atace oameni nevinovați?! A fost și adrenalină, și dorința de dreptate, n-am vrut să fiu erou, nu te poți gândi la asta în timp ce alergi niște răufăcători. Fiindcă acum puteam fi pe lumea ailaltă”, a povestit pentru Libertatea Florin Morariu.

În luna aprilie, Florin Morariu a devenit primul român din istorie care primește ”Commendation for Bravery” din partea reginei Elisabeta a II-a, o distincție acordată civililor pentru acte de curaj.

8 morți și 48 de răniți

este bilanțul atacului terorist din Borough Market

Close
Închide
  Close