De Andreea Radu,

Protestatarii îmbrăcaţi în negru şi cu măşti pe faţă, s-au dus în cartierul Causeway Bay, în ciuda interdicţiei poliţiei, vandalizând mai multe filiale ale unor firme percepute ca fiind apropiate de guvernul comunist de la Beijing, potrivit The Guardian.

Proteste violente în Hong Kong (EPA)

Poliția a tras cu gaze lacrimogene și a folosit tunuri de apă după ce unii protestatari au aruncat bombe cu benzină asupra forțelor de ordine. În urma ciocnirilor violente, mai multe persoane au fost arestate.

Acesta este cel de-al 22-lea week-end de proteste în Hong Kong. Protestele au izbucnit în urmă cu cinci luni din cauza unei legi a extrădării. Deși proiectul de lege a fost între timp retras, manifestațiile nu au încetat.

Confruntările dintre poliția chineză și manifestanți (foto EPA)

Hong Kong este o regiune semi-autonomă a Chinei și spre deosebire de majoritatea locuitorilor țării (care beneficiază de puține drepturi), cei din Hong Kong se bucură de o serie de libertăți atipice unui stat comunist, scrie B1.ro.

Printre aceste drepturi se numără dreptul la vot democratic, libertatea presei sau libertatea de exprimare. Adică un set de libertăți cu care locuitorii Hong Kong-ului au fost obișnuiți încă din timpul perioadei coloniale britanice, încheiată în 1997.

Altfel spus, Hong Kong este o democrație aflată într-un stat comunist, iar populația vrea să mențină această stare de fapt.

Citeşte şi:

Ciprian Ciucu, PNL: „Firea a sunat la patronul Realității TV când m-a văzut în studio și nu m-au mai invitat niciodată!”

DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!

Fața plânsă a satului românesc. Cum sunt ignorate de poliție micile furturi care devin crime

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente