Mergi direct la conținut »
FOTO | Noi proteste în Venezuela, în timp ce o pană de curent a paralizat capitala Caracas şi alte oraşe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Noi proteste în Venezuela, în timp ce o pană de curent a paralizat capitala Caracas şi alte oraşe

FOTO | Noi proteste în Venezuela, în timp ce o pană de curent a paralizat capitala Caracas şi alte oraşe

Preşedintele ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, şi liderul opoziţiei, Juan Guaido, autoproclamat şef al statului, şi-au chemat susţinătorii să manifesteze sâmbătă, în timp ce mai multe orașe au rămas fără electricitate de joi după-amiază din cauza unor probleme la centrala Guri. 

De Andreea Radu,

Pană de curent a intensificat starea de criză în care se află Venezuela.  Fără energie, nu funcționează nici pompele de apă curentă, nici reţeaua de telecomunicaţii.  Serviciile de metrou din Caracas au fost suspendate, zborurile anulate și cursurile în școli suspendate.

Alimentarea cu energie s-a reluat parţial vineri după-masă în unele cartiere din Caracas, apoi s-a întrerupt din nou

„A trebuit să gătim puţinele alimente sărate pe care le aveam, ca să nu se strice prea repede. Dormim afară, nu avem rețea telefonică, toate magazinele sunt închise. E haos”, a relatat o venezueleană agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

Pana de curent a afectat atât capitala, Caracas, cât şi 15 dintre cele 23 de state ale ţării. Presa locală a catalogat incidentul drept „o pană de curent naţională”.

Nicolas Maduro a pus pana de curent pe seama „imperialismului american”, iar Juan Guaido a susţinut că problema constituie o „dovadă a ineficienţei uzurpatorului”, făcând referire la Maduro, preşedintele care nu mai este recunoscut de o mare parte din comunitatea internaţional.

Un grup de oameni care demonstrează în favoarea președintelui Maduro 

Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Foto EPA


«Busco trabajo» – Caut de muncă: povestea unui român care a avut 15 meserii de când s-a mutat în Spania


 

Close
Închide
  Close