Mergi direct la conținut »
Noi violențe în Hong Kong. Zeci de mii de protestatari au sfidat interdicția impusă manifestațiilor publice Galerie foto
9imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Noi violențe în Hong Kong. Zeci de mii de protestatari au sfidat interdicția impusă manifestațiilor publice

Noi violențe în Hong Kong. Zeci de mii de protestatari au sfidat interdicția impusă manifestațiilor publice

Zeci de mii de manifestanți prodemocrație din Hong Kong au ieșit din nou pe străzi, iar poliția a utilizat împotriva lor gaze lacrimogene și un tun de apă, transmite BBC. Ciocnirile cu forțele de ordine au început după ce protestatarii au forțat barierele din jurul Parlamentului.

Manifestanții au replicat la intervenția forțelor de ordine cu sticle incendiare.

Protestul de astăzi era programat inițial ca o manifestație de comemorare a cinci ani de când autoritățile de la Beijing au blocat organizarea de alegeri libere în fosta colonie britanică.

Manifestația a fost interzisă de autorități, iar câțiva militanți pentru democrație au fost arestați în cursul zilei de vineri. Organizatorii protestului au anulat evenimentul, dar asta nu i-a împiedicat pe locuitorii metropolei să iasă din nou în stradă.

O parte dintre ei s-au alăturat unui marș creștin în districtul Wan Chai, iar alții s-au adunat în zona Causeway Bay. Mulți dintre ei aveau fețele acoperite de măști și purtau umbrele pentru a se proteja atât de ploaia torențială, cât și de gazele lacrimogene aruncate de polițiști.

Poliția a organizat dispozitive de securitate sporite în jurul clădirilor oficiale și au colorat apa din tunurile cu apă în albastru pentru a-i depista pe protestatari.

Dacă ne spun să nu protestăm, e ca şi cum ne-ar spune să nu respirăm. Simt că e de datoria mea să lupt pentru democraţie. Poate vom câştiga, poate vom pierde. Dar luptăm.

Eric, stundent (22 de ani)

Ultimele proteste din Hong Kong nu au mai avut lideri. Sâmbătă, marşurile au avut loc în diferite locuri, iar manifestanţii au urmat trasee la întâmplare pe străzi, comunicând prin semne.

Sursă foto: EPA

Close
Închide
  Close