De Mihai Niculescu,

Nava deţinută de compania de transport maritim J.J. Ugland a fost abordată de piraţi, în largul coastelor statului Benin. Nouă membri ai echipajului au fost răpiți, potrivit cotidianului The Japan Times și Mediafax.

După incident, nava a ancorat în portul Cotonou, se arată într-un comunicat publicat duminică de firma de transport maritim.

Compania norvegiană a comunicat că rudele celor răpiţi în incidentul care s-a produs sâmbătă au fost anunţate, fără însă să ofere detalii despre naţionalitatea ostaticilor.

Golful Guineei din Africa de Vest este o zonă în care riscul atacurilor armate cu scopul răpirii marinarilor şi jefuirii navelor comerciale rămâne ridicat, a transmis, luna trecută, Biroul Maritim Internaţional, un departament al Camerei Internaţionale de Comerţ. Atacurile piraților au scăzut însă în intensitate în ultimii ani, la nivel global, arată sursele citate.

În ultimele luni, companiile de transport maritim au anunţat că în această regiune s-au produs mai mult incidente similare, inclusiv răpirea a opt membri ai echipajului unei nave germane în largul Camerunului, în luna august, şi a zece marinari turci în largul coastelor Nigeriei, în iulie.

Sursa foto: pexels.com

Citeşte şi:

FOTOREPORTAJ | Fața murdară a Centrului Vechi din București, capitală vizitată anual de 1,2 milioane de turiști străini

Fricile unui scriitor irakian, care a trăit toată viața sub teroare: „Mi-e teamă să plec din țară. Emigranții își rup din amintiri și din suflet”

Ciprian Ciucu, PNL: „Firea a sunat la patronul Realității TV când m-a văzut în studio și nu m-au mai invitat niciodată!”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați