De Daniel Ionașcu,

Roubini avertizează că ”războiul rece” dintre SUA și China și o creștere a tensiunilor dintre SUA și Iran ar putea trimite economia mondială în recesiune în 2020.

Trump și Xi au reluat negocierile

Bursele mondiale sunt în acest moment pe plus, după ce președinții Donald Trump și Xi Jinping au acceptat reluarea negocierilor.

Roubini spune însă că în bătălia dintre SUA și China comerțul este cea mai mică problemă și că de fapt cele două țări dau o bătălie pentru cine va controla viitorul: inteligența artificială, automatizare sau 5G.

Lupta pentru viitor va împărți lumea în două blocuri economice

De asemenea, acesta spune că lumea se va sparge în două blocuri economice, unul care va conține SUA și alianții săi și altul care va conține China și aliații săi. Problema, spune Roubini, este că aliații tradiționali ai SUA, precum Europa, fac mai mult comerț cu China decât cu SUA.

Roubini spune că țările lumii vor ajunge să aleagă între ”5G-ul american și cel chinez”, între automatizarea chineză sau cea americană.

Prețul petrolului ar putea crește din cauza Iranului

Concomitent, ”Doctor Doom” spune că tensiunile dintre SUA și Iran pot duce la creșterea prețului petrolului, ceea ce ar duce la stagflație, la fel ca în anii 1970.

În fine, economistul a mai spus că monedele virtuale nu au nicio valoare și că adevărata revoluție din domeniul fintech are loc în China, unde sunt folosite masiv sistemele AliPay și WeChat Pay, dar și altele din lume.

Reactia bărbatului prins pe stadion cu amanta: „Voi, femeile care mă atacați, ați înșelat și voi!”
GSP.RO

Reactia bărbatului prins pe stadion cu amanta: „Voi, femeile care mă atacați, ați înșelat și voi!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre