Mergi direct la conținut »
"Nu-mi pare rău, era un drac în sutană". Spovedania diabolică a asasinului de la Focşani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

„Nu-mi pare rău, era un drac în sutană”. Spovedania diabolică a asasinului de la Focşani

De Petre Dobrescu,

Florentin Puşcoiu (30 de ani) a fost prins chiar în locuinţa părinţilor săi, unde dormea. Rudele lui habar nu aveau că acesta a luat viaţa unui om sâmbătă după-amiaza, când s-a întors acasă. Vecinii spun însă că părinţii lui Puşcoiu nici nu vorbeau foarte des cu el, deoarece orice discuţie se încheia cu certuri sau chiar cu bătăi primite de la fiul lor. Poliţiştii au anunţat că ucigaşul a mai avut probleme cu legea, anul trecut, tot din cauza unui cuţit găsit asupra lui într-un club. A reuşit să scape de pedeapsă după ce a plecat la muncă în Italia, însă nici acolo nu şi-a găsit liniştea.

Ad placeholder

Nu îşi regretă fapta şi chiar a plănuit-o

A devenit obsedat de interpretări ale Bibliei şi fotografia toate bisericile pe care le întâlnea. De altfel, acesta a fost şi pretextul sub care sâmbătă l-a abordat pe preotul Marin, să-i interpreteze un text din Biblie. Prelatul nu a mai apucat însă, ci a fost răpus cu două lovituri de cuţit, în cap şi în inimă.
Până în acest moment, anchetatorii nu au putut stabili dacă Puşcoiu suferă sau nu de o boală psihică şi aşteaptă să se pronunţe specialiştii. În timpul audierilor, în loc de o justificare pentru oribila faptă, poliţiştii au primit o replică tăioasă: “Nu îmi pare rău pentru ce am făcut. Era doar un drac îmbrăcat în haine de popă. Am făcut ce mi-a cerut Dumnezeu”.
Avocatul său crede însă că Puşcoiu a avut discernământ. “Mi-a spus că în Biblie era vorba de anumiţi preoţi cu chip de diavol. Cu o săptămână în urmă i s-au arătat în vis. Tot în vis i-ar fi apărut Dumnezeu, care l-ar fi îndemnat să-l omoare pe preotul cu acest chip de diavol. Din câte ştiu eu, mai fusese în această biserică acum două săptămâni, când a avut acest vis, şi mi-a spus că preotul ucis semăna cu cel din vis”, a declarat apărătorul.
"Nu-mi pare rău, era un drac în sutană". Spovedania diabolică a asasinului de la FocşaniŞi ea a omorât «în numele Domnului»

Şi-a decapitat bebeluşul drept… jertfă

Tot în numele credinţei, un bebeluş de numai două săptămâni a fost ucis în luna februarie la Braşov, chiar de mâna celei care îi dăduse viaţă. Tânăra de 27 de ani, mamă a şapte copii, l-a tăiat în bucăţi cu un satâr. Cu toate acestea, femeia le-a declarat anchetatorilor că “îngeraşul” nu i-a făcut nimic şi nu a supărat-o, dar că l-a omorât pentru că Dumnezeu i-ar fi spus să facă asta. Pentru a-şi susţine afirmaţia, a citat un pasaj biblic în care i se spune că trebuie jertfit copilul cel mai iubit. Criminala a fost internată într-un spital de psihiatrie.

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close