Zilele trecute, Ana Maria Gheorghe, interpreta Cezarei in telenovela ‘Inima de tigan’ de la Acasa, a facut o declaratie-soc: se trage din tigani. Vedeta de televiziune e mandra de originea ei, spre deosebire de altii, care ascund cu mare grija acest lucru. Avem multe staruri prin venele carora curge sange de rrom. Iata cateva dintre ele.


‘Din partea mamei, bunicul e tigan turc, iar bunica, tiganca unguroaica’, a povestit Ana Maria Gheorghe, adaugand ca traditiile rrome i-au ingreunat viata, mai ales in privinta educatiei. ‘Noi  nu mergeam la scoala decat pana in clasa a VIII-a, iar eu am fost singura care mi-am dorit sa merg mai departe, la liceu. Aveam 15 ani cand mama a discutat prima data cu mine despre casatorie, pentru ca ea isi dorea foarte mult sa ma marite’, a dezvaluit vedeta de la Acasa.Doinita Oancea, colega cu Ana Maria in telenovela ‘Inima de tigan’, de la Acasa,    s-a nascut intr-o familie de rromi, care insa n-a vorbit niciodata o alta limba decat cea romana. ‘Sunt foarte mandra de etnia mea’, spune ea.Stefan Banica jr face parte din randul vedetelor care-si neaga originea rroma. Cantaretul si prezentatorul show-ului ‘Dansez pentru tine’ de la PRO TV refuza sa recunoasca ceea ce regretatul sau tata nu a ascuns niciodata: ca e tigan.
Parintii lui Pepe nu ascund ca se trag din tigani, dar cantaretul latino refuza sa-si accepte public originea rroma…
Marcel Pavel e o alta vedeta despre care Madalin Voicu spune ca are origini tiganesti, dar care refuza sa recunoasca acest lucru.Tambalagiul Marius Mihalache este si el tigan la origine. Prezenta discreta, el a devenit o tinta a ziarelor cand a inceput sa-si insele sotia cu Crina Ma-tei, fosta vedeta a Antenei 1.


Madalin Voicu e unul dintre putinii rromi care nu-si ascund originile. Despre cei care nu recunosc ca sunt tigani spune ca ‘ar trebui sa devina responsabili si sa fie mandri ca sunt niste personalitati. Pepe, Marius Mihalache, Marcel Pavel, Marin Petrache Pechea, Dida Dragan sau Stefan Banica jr sunt doar cativa dintre cei care au astfel de origini. Nici Banica jr, nici Pepe nu recunosc, desi parintii lor nu s-au ferit niciodata sa ascunda ca au origini rrome’.
Putini stiu, dar si cantareata Dida Dragan, una dintre cele mai apreciate voci de pe vremea lui Ceausescu, are origini tiganesti.
Johnny Raducanu a recunoscut ca este tigan intr-o emisiune televizata: ‘Eu sunt tigan, nu rrom’, a declarat el in luna mai a acestui an.Jazzmanul Marin Petrache Pechea este unul dintre cei mai talentati rromi. Nu numai in muzica, ci si in afaceri. Restaurantul care-i poarta numele este mai tot timpul plin…


 


 

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine