Mergi direct la conținut »
Nu sunt pregătiți pentru dezastre, dar sunt ași la festivități de premiere. Activitatea ISU, o mare de festivități de aniversare și premiere în care șeful Orlando Șchiopu este maestru de ceremonii Galerie foto
10imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Nu sunt pregătiți pentru dezastre, dar sunt ași la festivități de premiere. Activitatea ISU, o mare de festivități de aniversare și premiere în care șeful Orlando Șchiopu este maestru de ceremonii

La conferința de presă organizată după difuzarea de către Libertatea a filmului cu intervenția pompierilor din noaptea incendiului de la Clubul Colectiv, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Orlando Șchiopu, a șocat prin declarația în care spunea că ”Nu suntem pregătiți în școli pentru dezastre”.

De Andrada Lăutaru, Răzvan Luțac, Mirela Neag,

În același timp, conform arhivei de fotografii a paginii ISU BIF de Facebook, Șchiopu participă aproape lunar, uneori chiar de mai multe ori pe lună, la diverse festivități în care primește sau înmânează diplome de merit și apreciere.

3 septembrie 2019: primirea unei delegații din Israel

În cea mai recentă, din data de 3 septembrie, Șchiopu a făcut schimb de distincții cu un membru al delegației Israelului la București.

Cu o lună înainte, cu ocazia Zilei Aniversare a Pompierului Militar, Șchiopu a împărțit mai multe diplome, apoi a fost rândul lui să primească o plachetă.

Conform aceleiași arhive, departamentul ISU este un loc în care festivitățile și aprecierile ocupă același spațiu precum operațiunile și exercițiile de pregătire.

Nu lipsesc de acolo festivitățile organizate cu ocazia retragerilor din activitate sau a avansărilor în grad, cu ocazia aniversărilor SMURD, a departamentelor pompierilor din Băneasa, Snagov sau București și a vizitelor militarilor americani.

La momentul Colectiv, Șchiopu era locotenent-colonel și prim-adjunct al ISU BIF, iar acum a avansat atât pe scara ierarhică, dar și pe cea a gradelor militare – este șeful ISU, cu grad de colonel. Poate fi identificat ușor în acțiune, după casca de culoare roșie personalizată: în frunte, alături de prenumele Orlando, apare numărul 1.

Close
Închide
  Close