Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, 26 mai, că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare şi a dat exemplul teraselor, care vor fi redeschise cu condiţia păstrării distanţării fizice.

“În etapa când vom deschide terasele exterioare, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru clienţi, nu am prevăzut această măsură. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a spus Chioveanu.

  • Chioveanu a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, “pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Restaurantele și Litoralul se deschid la 15 iunie

Șeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem “poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”.

Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu Litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a explicat Pîrjol.

În plus şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor.

Răzvan Pârjol:
Citeşte şi:

Ministrul educaţiei: Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi

Primul zbor cu astronauți la bord al SpaceX a fost amânat pentru sâmbătă, din cauza vremii

Asistentul de pe elicopterul SMURD, chemat să-și salveze propriul copil: „Nu am crezut că văzându-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit