Mergi direct la conținut »
Numărul de secții de votare din Germania se reduce. Ministerul de Externe a trimis o nouă listă la AEP
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Numărul de secții de votare din Germania se reduce. Ministerul de Externe a trimis o nouă listă la AEP

Numărul de secții de votare din Germania se reduce. Ministerul de Externe a trimis o nouă listă la AEP

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), o listă suplimentară cu 68 de secţii de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 şi 10 octombrie, informează Agerpres. Numărul secțiilor propuse de MAE a ajuns la 777. Va fi redus numărul de secţii de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe.

De Adrian Ilie,

„Subliniem că numărul secţiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autorităţile germane din perspectiva amplorii organizatorice şi a implicaţiilor administrative. Cu toate acestea, cetăţenii români vor putea să îşi exercite în condiţii optime dreptul de vot”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie.

„Misiunile diplomatice şi oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spaţii adecvate şi pentru obţinerea acordului statului de reşedinţă sau a autorităţilor locale. Pe baza dialogului cu şefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Preşedintele României din luna noiembrie vor fi înfiinţate peste 800 de secţii de votare în străinătate. Printre ţările în care vor fi organizate cele mai multe secţii de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franţa (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveţia (8)”, se precizează în comunicat.

Vezi cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Cum afli unde votezi la alegerile prezidentiale

Close
Închide
  Close