Mergi direct la conținut »
O adolescentă a fost violată de mai mult de 100 de bărbați, dar poliția a arestat-o pe ea și nu pe făptași
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O adolescentă a fost violată de mai mult de 100 de bărbați, dar poliția a arestat-o pe ea și nu pe făptași

O adolescentă a fost violată de mai mult de 100 de bărbați, dar poliția a arestat-o pe ea și nu pe făptași

Cassie Pike, 23 de ani, din Marea Britanie, a povestit că atunci când era adolescentă a fost violată în repetate rânduri, dar în loc să fie apărata de agresori, ea a primit amenințări cu moartea și a fost arestată în mod repetat. 

De Andreea Radu,

Ofițerii din Halifax, West Yorks, știau că fata era victima traficului de persoane și era abuzată de peste 100 de bărbați, potrivit mirror.co.uk.

Când violatorii i-au dat lui Cassie droguri pentru a o face o țintă mai ușoară, poliția i-a dat adolescentei un avertisment pentru posesie de substanțe interzise. De asemenea, ea a fost arestată și acuzată de o infracțiune sexuală după ce s-a urcat alături de o fată minoră într-o mașină a unuia dintre abuzatori.

„Am fost arestată de cinci ori în total, dar nimic nu li s-a întâmplat bărbaților care m-au abuzat. Nu e de mirare că m-am învinovățit. Eram atât de rănită și de confuză, mai ales că sugerau că este vina mea că o altă fată a fost abuzată. Aveam doar 15 ani când au deținut controlul complet asupra vieții mele. Cum au putut sugera că eu eram cea care greșise?”, a povestit Cassie.

Fata care are în prezent 23 de ani s-a dus la poliție în anul 2011, după ce a citit despre un caz de exploatare sexuală a unui minor în Rochdale. După o anchetă complexă care a durat cinci ani, ea a ajutat instanțele să rețină 18 dintre bărbații care i-au devastat copilăria.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Cassie a depus mărturie în trei dintre procese și a văzut cum bărbații au fost închiși pentru 168 de ani în total în cele mai mari cazuri de exploatare sexuală pe care le-a văzut Marea Britanie.

Tânăra care fusese abuzată în adolescență a dat în judecată Calderdale Council pentru că nu a reușit să o protejeze și își va lansa, luna aceasta, memoriile.

Dar lupta ei nu a luat sfârșit. Ea încă primește amenințări cu moartea din partea familiilor bărbaților aflați în închisoare și a fost plasată sub protecția poliției la sute de kilometri de casa ei din Halifax.

„Mă uit constant peste umăr, sunt îngrijorată de cine știe că sunt în viață. Sunt terifiată. Sunt fericită că unii dintre bărbați sunt acum în închisoare, dar ei nu vor sta acolo pentru totdeauna”, mărturisește tânăra care nu își folosește numele real din motive de siguranță.

Cassie, care a fost diagnosticată cu PTSD ca urmare a calvarului prin care a trecut, spune că a vrut să-și împărtășească povestea pentru că își dorește ca oamenii să știe că exploatarea sexuală a copiilor este reală și marchează pe viață.

Acum, Cassie este mamă a doi copii și este hotărâtă să-i dea fiicei sale de cinci ani și fiului ei de doi ani copilăria pe care ea nu a avut-o niciodată.


FOTO&VIDEO | Silviu Lung a abandonat familia Nițu, după ce a fost condamnat pentru că a omorât un om într-un accident rutier, în 2014: „Dacă ai bani și ai numele lui, se poate orice! Noi suntem niște nimeni”


 

 
 
Close
Închide