De Dragoș Tănase,

Doar că, la o primă examinare, personalul Sanctuarului de Bufniţe din Suffolk, Marea Britanie (unde a fost dusă mica pasăre), a constatat că aceasta este „pur și simplu foarte grasă” și „incapabilă să zboare eficient”.

Bufniţa a fost supusă imediat la „o dietă strictă” pentru a slăbi de la cele 245 de grame pe care le avea la „o greutate mai naturală”, ulterior fiind eliberată în sălbăticie, au precizat reprezentanţii Sanctuarului, citați de BBC.

Aceştia au mai spus că bufniţa era aproape de trei ori mai grea decât era normal, explicând că este „extrem de neobișnuit ca păsările sălbatice să ajungă în această stare în mod natural”.

„Locul în care a fost găsită este unul foarte bogat în hrană. Și cum a fost o iarnă blândă, se putea găsi multă mâncare în zonă, cum ar fi şoareci de câmp. Credem că s-a descurcat foarte bine şi a cam exagerat cu mâncatul”, a declarat Rufus Samkin, un reprezentant al Sanctuarului respectiv.

El a spus că bufnița a pierdut între 20 și 30 de grame, în câteva săptămâni, în timp ce personalul a monitorizat aportul alimentar.

„S-ar puteam să o vedem din nou, deși sperăm să nu. Poate că a învățat să-și mențină greutatea în așa fel încât să poată scăpa de orice prădători”, a mai spus Samkin.

FOTO: Suffolk Owl Sanctuary (Sanctuarul de Bufniţe din Suffolk)

Citeşte şi:

Trei gâște cu gât roșu, o specie protejată în România, au murit într-o singură lună. Ultima a fost găsită într-o curte, mâncată de un câine

Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE. Brexit, la un pas de a intra în vigoare

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister!

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică