Mergi direct la conținut »
O creatură neobișnuită a fost prinsă în apele din Norvegia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O creatură neobișnuită a fost prinsă în apele din Norvegia

O creatură neobișnuită a fost prinsă în apele din Norvegia

Oscar Lundahl, un pescar de 19 ani din Norvegia, încerca să prindă un halibut albastru undeva pe coastele din Andoya, când un pește bizar s-a prins în cârlig.

De Andreea Radu,

Pescarul a povestit că avea patru cârlige întinse pe fir la o adâncime de aproximativ 800 de metri, când a simțit că ceva se mișcă foarte puternic, potrivit Daily Mail.

Tânărul s-a luptat 30 de minute să aducă peștele la suprafață. Când a reușit, norvegianul a fost surprins de înfățișarea creaturii pe care o prinsese. Peștele avea o formă stranie și niște ochi mari, bulbucați și disproporționați.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Arăta ciudat, semăna cu un dinozaur. Nu știam ce este, dar colegii mei știau, a spus Lundahl pentru The Sun.

Ghidul de pescuit pentru Nordic Sea Angling susține că peștele cu aspect ciudat este o rudă a rechinilor care au trăit acum 300 de milioane de ani.

Numele acestuia în latină, „Chimaeras Monstrosa Linnaeus”, ar fi derivat dintr-o creatură mitică din Grecia, un monstru cu cap de leu și talie de dragon.

Peștele este foarte rar prins de pescari și trăiește în ape foarte adânci. Ochii mari ai acestuia îi permit să vadă în adâncurile oceanului. Din păcate, peștele prins de tânăr a murit atunci când l-a adus la suprafață.

Close
Închide
  Close