Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O familie din Bistrița a ținut închisă o femeie cu handicap grav în condiții mizere. Trei persoane, cercetate pentru mai multe infracțiuni

O familie din Tureac, județul Bistrița, este cercetată pentru lipsire de libertate, dar și pentru infracțiuni la regimurile armelor, substanțelor periculoase, protecției mediului și rutier, informează Gazeta de Bistrița.

De Mihai Toma,

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat miercuri, 6 mai, trei percheziții domiciliare în localitatea Tureac, într-un dosar penal constituit inițial pentru infracțiuni la regimurile armelor și rutier.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locuințe, polițiștii au descoperit o persoană cu handicap grav, o femeie de 38 ani, care era ținută închisă.

Femeia luată în îngrijire trăia într-o anexă mizerabilă

Aceasta era încredințată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani. Împreună cu soțul ei de 45 de ani ar fi ținut-o într-o anexă a locuinței, în condiții mizere, punându-i sănătatea în pericol.

Au fost sesizate autoritățile abilitate să dispună măsurile necesare pentru protecția acestei persoane.

Armă letală fără drept, articole pirotehnice, instalație artizanală de fabricat alcool, deșeuri periculoase

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, din cercetările efectuate a reieșit că bărbatul ar deținut, fără drept, o armă letală. Cu ocazia perchezițiilor, s-au descoperit și 250 grame de substanță periculoasă care a devenit deșeu după expirare, un tub de cartuș calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, dar și o instalație artizanală de fabricat alcool.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 
  • Față de femeia 44 de ani, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracțiunile de lipsire de libertate și la regimurile substanțelor periculoase, protecției mediului și fiscal.
  • Bărbatul de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni legate de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, lipsire de libertate, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri producerea de produse accizabile etc.
  • Fiul celor doi, 19 ani, a fost plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru infracțiunile de conducere fără permis și sub influența alcoolului.
Close
Închide
  Close