Libertatea a derulat, în ultimele luni, o serie de investigații referitoare la pedepsele mici și chiar la clemența pe care o primesc agresorii sexuali asupra copiilor. Citește AICI toate investigațiile Libertății despre prădătorii de copii.

Sâmbătă, 17 august, a treia zi din minivacanța de Sfânta Maria. O adolescentă de 15 ani din satul Grivița a sunat la 112 de pe telefonul unei vecine, spunând că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg. Fata și-a făcut curaj să reclame că fusese violată în urmă cu o săptămână, scrie vremeanoua.

Adolescenta a fost transportată cu ambulanța la spitalul din Bârlad, unde a fost consultată de medici.

„Declară că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg în urmă cu o săptămână. Medicul CPU face solicitare la Poliție, pacienta împreună cu mama ei părăsesc spitalul, însotițe de reprezentanții Politiei, pentru declarații. În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) , unitatea noastră demarează procedura prin care se anunță Protecția Copilului”, a precizat directorul de îngrijiri medicale al Spitalului din Bârlad, conform sursei citate.

Reprezentanții IPJ Vaslui au precizat pentru Adevărul că fata și mama ei au fost duse la audieri pentru declarații.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Deși în acest caz era vorba despre o victimă minoră, autoritățile nu au luat imediat măsuri pentru a o proteja. Copila a fost nevoită să locuiască în aceeaşi casă cu agresorul. Aceasta a fost decizia mamei, iar polițiștii nu s-au împotrivit.

Potrivit Adevărul, femeia ar fi spus că bărbatul urma să plece la muncă la începutul săptămânii, acesta fiind muncitor pe șantier.

Audierea fetei nu a fost realizată în prezența unui psiholog, așa cum prevede legea în astfel de cazuri, și nu au fost sesizați reprezentanții de la Protecția Copilului Vaslui.

Pentru că incidentul a fost reclamat sâmbătă, nici reprezentanții Spitalului din Bârlad nu a sesizat DGASPC sau serviciul social al Primăriei comunei Grivița.

Reprezentanții Spitalului au precizat că au trimis o informare către Primăria Grivița abia luni, însă documentul nu ar fi ajuns la destinație pentru că faxul era defect, notează Adevărul.

Abia marţi dimineaţă, 20 august, după ce au fost sesizaţi şi de jurnalişti, reprezentanţii DGASPC şi ai Primăriei Griviţa au primit sesizări oficiale scrise de la spital, respectiv Poliţie. O echipă de specialişti de la Protecţia Copilului s-a deplasat marţi dimineaţă la Griviţa pentru a evalua minora şi pentru a stabili dacă se impun măsuri de protecţie speciale.

„Decizia părintelui (de a se întoarce cu copila în casa agresorului – n.r.) nu poate fi dată de o parte până când nu vom finaliza evaluarea iniţială şi vom discuta cu minora. O echipă a DGASPC se află în momentul de faţă pe teren”, a precizat Ionuţ Dănilă, responsabil mass-media din cadrul DGASPC Vaslui, potrivit Adevărul.

Citeşte şi:

Infractorii sexuali vor fi înregistrați într-un registru național! Legea care a pornit de la un avocat din Bacău, șocat de cazul unui pedofil, a fost promulgată de Iohannis

Guvernul Boc a înmuiat pedepsele pentru pedofili, Guvernul Cioloș le-a lăsat la fel, iar Guvernul Dăncilă nu e interesat!

Învinovățirea victimelor! 12 judecători români au considerat că dacă fetele minore violate nu au spus părinților, tăcerea e dovada că și-au dat consimțământul pentru sex

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie