Mergi direct la conținut »
Descoperirea șocantă făcută de o femeie, după 64 de ani de căsnicie. Soțul ei ducea o viață dublă! Ce i-a ascuns bărbatul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Descoperirea șocantă făcută de o femeie, după 64 de ani de căsnicie. Soțul ei ducea o viață dublă! Ce i-a ascuns bărbatul

Audrey Phillips, 85 de ani, a fost căsătorită cu Glyn timp de 64 de ani, dar nu a știut că el are o viață dublă și că lucrează, de când avea 13 ani, pentru Serviciile secrete britanice. 

De Andreea Radu,

Femeia a descoperit adevărul după ce soțul ei a murit în anul 2015, când a făcut ordine printre acte și a descoperit documente care atestau că el a lucrat de-a lungul anilor 40′, 50′ și 60′ ca spion, potrivit mirror.co.uk.

Audrey îl cunoștea pe Glyn ca pe bărbatul familist, un inginer civil căruia îi plăcea să joace fotbal la o echipă locală. Cuplul a avut împreună doi copii, cinci nepoți și trei strănepoți.

Documentele descoperite de femeie arătau că Glyn a devenit spion de la 13 ani, când a fost scos din școală în 1944 pentru că avea o memorie fotografică și a început să lucreze la „Operațiunea XX”.

Operațiunea a fost un proiect de contra-spionaj al MI5 care a supraveghat agenții naziști din Marea Britanie și i-a folosit pentru a transmite informații false în Germania.

Glyn a fost unul dintre cei 20 de băieți tineri aleși din toată țara. El a fost recrutat pentru memoria lui fotografică, statură mică și dragoste sa pentru cai. A fost apoi antrenat să se târască prin conducte de beton în închisori și să vorbească cu germanii aflați în pușcărie.

Dar și atunci când războiul s-a terminat, bărbatul a continuat să aibă misiuni toată viața, chiar și după ce s-a căsătorit.

Foto: 123rf.com


“Gică și-a pierdut mai mult de jumătate din volumul de sânge”. Curtea de Apel din Jönköping a recunoscut că loviturile băieților l-au ucis pe român, “și acum o să mă întrebați de ce nu au primit sentința pentru omor”. În căutarea lui Gică (4)


 

 

Close
Închide
  Close