Mergi direct la conținut »
O femeie a fost amendată pentru că a urcat cu pisica într-un autobuz, în Cluj-Napoca. "Doar câinii pot circula"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O femeie a fost amendată pentru că a urcat cu pisica într-un autobuz, în Cluj-Napoca. "Doar câinii pot circula"

O femeie a fost amendată pentru că a urcat cu pisica într-un autobuz, în Cluj-Napoca. „Doar câinii pot circula”

O femeie a fost amendată pentru că a urcat cu pisica în autobuz, la Cluj-Napoca, în județul Cluj. Femeia a povestit, pe un grup dedicat iubitorilor de animale, cum a fost amendată, într-un mijloc de transport, în timp ce îşi ducea felina bolnavă la veterinar, informează ziardecluj.ro.

Azi dimineaţă (joi, 19 iulie – n.r.), o surpriză extrem de neplăcută în Cluj Napoca, în autobuzul 35. Am dus din nou pisicuţa cu piciorul fracturat la rebandajat şi am luat autobuzul. Pisica o duc întotdeauna în cuşca transportoare tipică, legală pentru siguranţa ei, şi am fost amendată cu 35 lei pe loc, că în oraşul Cluj nu e voie cu pisici pe autobuz. Normal că am vociferat că este legal transportul în cuşcă.

Nu au putut să îmi arate nici temeiul legal, singurul argument a fost că nu e câine. Deci vara nu-i ca iarna… Doar câinii pot circula în autobuz! Trebuia să ajung la serviciu, aşa că am plătit şi fuga la serviciu şi veterinar. Credeţi că este normal acest fapt?

Iubesc şi câinii, dar peste tot transportul în cuşcă e legal. Nu e normal ce s-a întâmplat astăzi”, povestește femeia pe acel grup dedicat iubitorilor de animale.

Ca fapt divers, clujenii pot fi amendați și dacă ţin trei animale în casă. O hotărâre adoptată, în 2010, de Consiliul Local Cluj-Napoca limitează la maximum două numărul exemplarelor de câini sau pisici care pot fi crescute în apartamente. În caz contrar, amenda e de 2.500 de lei.

Amenda primită de femeia din Cluj-Napoca


Citește și: Paşapoartele electronice noi sunt de acum valabile 10 ani. Românii care s-au dus la Serviciul Pașapoarte nu știau de schimbare


 

Close
Închide
  Close