MENIU CAUTĂ

Miracol! Operată de cancer, a crezut că nu va deveni niciodată mamă. Medicii, însă, au făcut o minune

Distribuie

După ce a fost operată pentru îndepărtarea tumorilor din colul uterin, o tânără din Marea Britanie a crezut că nu va mai deveni niciodată mamă. Sarah Dean, în vârstă de 32 de ani, a continuat să spere, iar medicii au făcut o minune.

Tânăra rămăsese fără o mare parte a cervixului în urma operației și, din acest motiv, nu putea să râmănă însărcinată. Doctorii au apelat, însă, la o procedură medicală inedită.

Au realizat o sutură între partea rămasă din cervix, deasupra canalului de naștere. Astfel, în cazul unei sarcini, sutura (cerclaj) permite ca bebelușul să rămână în uter până la momentul nașterii, potrivit Deccan Chronicle.

Sarah Dean, împreună cu bebelușul și soțul ei

Apoi, Sarah a urmat un tratament de vertilizare in vitro, iar medicii au reușit performanța de a introduce embrionul printr-un spațiu microscopic în uterul care rămăsese în urma operației de cancer de col uterin.

Tânăra din Sutton Coldfield a adus pe lume un băiețel. Bebelușul ei, George, are acum trei luni.

În februarie, o mamă a doi copii a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer la sân cu doar două zile după ce i se spusese că este gravidă. Tânăra de 33 de ani a murit la 9 luni după ce a născut o fetiță.

sursă foto: North Photo


Citește și REPORTAJ/ Fără mâini și picioare, dar învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui


 

Citește mai multe despre cancer de col uterin și Sutton Coldfield pe Libertatea.

Comentarii