MENIU CAUTĂ

O femeie din Iași a înghițit o albină care a înțepat-o în cerul gurii

Distribuie

O femeie din Iași a înghițit o albină care a înțepat-o în cerul gurii, după ce a băut dintr-o doză de bere în care a intrase insecta. Fiind alergică la venin, a fost transportată de urgență la spital deoarece abia mai putea respira.

Incidentul neobișnuit a avut loc, luni, în comuna Mironeasa din Iași. O femeie, în vârstă de 40 de ani, a băut dintr-o doză de bere în care intrase o albină. Insecta a înțepat-o în cerul gurii, iar femeii i s-a făcut rău și abia mai putea respira, scrie Ziarul de Iași.

Un elicopter SMURD a transportat-o de urgență la la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Medicii spun că, din cauza înțepăturii, pacienta prezenta edem Quincke, o reacţie alergică care afectează tegumentele şi mucoasele.

Femeii i s-a administrat adrenalină, oxigen pe canulă (tub) şi hidrocortizon hemisuccinat, indicat în astfel de stări de şoc. Medicii au precizat că evoluţia femeii este bună, intervenindu-se în timp util.

Potrivit sursei citate, edemul Quincke este diferit faţă de şocul anafilactic deoarece are o evoluție mai lentă. În astfel de cazuri, viața oamenilor depinde de intervenția promptă a medicilor.

În luna mai, două persoane au murit înțepate de albine și alta a intrat în șoc anafilactic, în județul Buzău.


Citește și VIDEO / Primele imagini cu românul răpit în Libia, în luna iulie. Reacția MAE


 

Citește mai multe despre albină, elicopter și Iași pe Libertatea.

Comentarii