Mergi direct la conținut »
O femeie din Salvador a primit cetățenia americană. Maria Valles de Bonilla, într-o bluză albastră, în timpul ceremoniei de primire a cetățeniei americane
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

O femeie din Salvador a primit cetățenia americană, la 106 ani. Care e legătura cu alegerile din SUA

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 07 noiembrie 2018, 09:24

O femeie din Salvador a primit cetățenia americană, la vârsta de 106 ani, marți - 6 noiembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în apropiere de Washington. Evenimentul coincide cu ziua alegerilor naţionale parlamentare, în care una din marile teme a fost reprezentată chiar de imigraţia provenită din America Centrală.

Ad placeholder

Maria Valles Bonilla a fluturat, în cadrul ceremoniei, un mic steag american şi a depus jurământul de cetăţenie cu mâna pe inimă, înconjurată fiind de familia sa, inclusiv de nepoți și strănepoţi, notează CNN.

Anterior, ea a fost intervievată de către serviciile federale de imigraţie, unde Maria Valles Bonilla a mărturisit că, de fapt, soţul său a avut acest vis de a deveni cetăţean american. Dar cum el a murit, între timp, a dus ea la capăt această procedură, ca un omagiu pentru acesta.

„Chiar dacă nu ești atât de tânăr, poți să o faci. Am făcut-o la această vârstă”, a declarat Valles, după ceremonia de marți.

Totuși, nu ea este cea mai veche persoană care devine cetățean american naturalizat. Un imigrant turc, în vârstă de 117 ani, a depus jurământul, în Los Angeles, în anul 1997.

În ultima perioadă, preşedintele american Donald Trump a dus o campanie intensă pe tema imigraţiei ilegale. El a vizat, în mod special, un grup format din mii de migranţi care se deplasează spre SUA cu intenţia de a trece ilegal granița.

Mulţi dintre ei provin din Mexic și Salvador, ţară de unde fug din cauza violenţelor permanente şi mai ales a sărăciei. De altfel, Donald Trump a ameninţat Mexicul, pe Twitter: „Voi apela la armata americană”.

Cât privește recentele alegeri cu miză importantă în SUA, democrații au preluat controlul Camerei Reprezentanților, iar republicanii păstrează Senatul.

FOTO & VIDEO: CNN


Citește și… EXCLUSIV | Wizz Air şi Ryanair, suspecte de practici tip „cartel” în România. Consiliul Concurenţei a fost sesizat de Asociaţia pentru Protecţia Drepturile Pasagerilor


 

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close