De Răzvan Mihalașcu,

Potrivit The Guardian, Marshae Jones era însărcinată în luna a cincea în decembrie 2018, atunci când a fost împușcată în localitatea Pleasant Grove, din apropiere de Birmingham.

Miercuri, femeia a fost pusă sub acuzație de un tribunal din comitatul Jefferson pentru omor prin imprudență. Ea urmează să fie încarcerată în penitenciarul din aceeași regiune și poate fi elieberată dacă va achita cauțiunea de 50.000 de dolari pe care a stabilit-o instanța.

Acest caz a stârnit controverse în rândul grupurilor care susțin dreptul la avort al femeilor. Speța este considerată o dovadă a faptului că legilor restrictive din statul Alabama privind avortul sunt folosite împotriva femeilor.

„Rezultatul anchetei a arătat că singura victimă reală a fost copilul nenăscut. Mama copilului a fost cea care a inițiat și a continuat disputa care a dus la moartea propriului ei copil”, a declarat locotenentul Danny Reid, un reprezentant al Poliției din Pleasant Grove, conform sursei citate.

The Guardian notează că Alabama este unul dintre cele 38 de state americane care recunosc legal fetusul ca potențială victimă.

Decizia instanței a stârnit controverse pe rețelele de socializare.

„Marshae Jones a fost acuzată de omor prin imprudență pentru pierderea unei sarcini, după ce a fost împușcată în abdomen de cinci ori. Atacatorul ei e liber (…) Ne vom asigura că Marshae iese din închisoare și îi vom acorda asistență juridică”, a scris pe Twitter grupul Yellowhammer Fund pe Twitter, care susține dreptul femeilor de a face avort.

sursă foto: New York Times / Jefferson County Jail


Citește și:

Concedieri masive în teatre, după ce Guvernul și Firea au tăiat bugetul instituțiilor culturale! 54 de oameni au fost dați afară de la TNB, 31 de la ARCUB!

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie