UPDATE – Ora 19.40: Maimuţa căutată de jandarmi în Capitală a fost capturată în această seară, după câteva ore de la anunţul la 112 privind prezenţa animalului în Sectorul 5. Animalul a fost găsit în podul unei case.

Autoritățile care o urmăreau au reuşit să o nimerească de două ori, dar prima oară a fost lovită în os, iar tranchilizantul nu şi-a făcut efectul. Abia a doua oară s-a reușit prinderea sa.

„O acţiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se caţără, este pericol public de a nu lovi pe cineva sau să atace pe cineva din greşeală. Am alergat-o foarte mult”

Ovidiu Roşu, medicul veterinar care a capturat maimuţa:

Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

„Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os şi o vom trezi”, a declarat medicul veterinar Ovidiu Roşu, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, ulterior se va decide soarta maimuţei, în funcţie de recomandările reprezentanţilor Gărzii de Mediu – în carantină, apoi poate la grădina zoologică sau în Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice.

Maimuţa macac intrat în curtea mai multor case, tot în Sectorul 5. Aceasta s-a mutat de pe o stradă pe alta, însă echipele au putut să o captureze după ce s-a refugiat în podul unei case.

Vizita maimuței a fost filmată chiar de proprietara casei care spune că voia să își dea copilul în leagăn în momentul în care a văzut animalul pe gard.

Ea a sunat la 112 și că a venit o echipă de jandarmi, dar aceștia nu erau echipați pentru a captura animalul, scrie Digi 24.

Ulterior a venit și un echipaj de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, dar nici aceștia nu au reușit să prindă maimuța, povestește femeia.

Citeşte şi:

VIDEO | O maimuță din India a învățat să dea drumul la robinet pentru a bea apă!

VIDEO | O cățea a „adoptat” un pui de maimuță

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!
GSP.RO

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții