Accesul copiilor la rețelele sociale, fără supraveghere, îi poate transforma în victime sigure pentru prădătorii sexuali. Exemple stau două cazuri petrecute în vara lui 2020, în două colțuri diferite de țară, dar cu un mod de operare aproape tras la indigo.

Fetița i-a arătat mamei mesajele primite

O fetiță de 10 ani, din Timișoara, a fost abordată de un tânăr pe Instagram. Copila primise acordul mamei pentru a-și face cont pe rețeaua socială, ca să discute cu colegii pe timpul vacanței de vară. Pe 4 iulie, ea a fost abordată de un tânăr, care s-a prezentat a fi Luci, un elev în vârstă de 17 ani. În realitate, acesta avea 19 ani și lucra ca barman la un cunoscut club din oraș.

În timpul discuțiilor purtate pe Instagram, tânărul a început să-i ceară poze cu ea dezbrăcată și să nu le povestească părinților despre discuția lor. În ciuda acestor cerințe, fetița din Timișoara și-a anunțat mama arătându-i discuțiile purtate.

Femeia a continuat conversația cu tânărul, dându-se fiica ei, iar când tânărul i-a cerut să se întâlnească cu el, mama a anunțat Poliția.

Copila a participat la flagrant 

Fără să știe că vorbește cu mama fetei, tânărul i-a propus să se întâlnească într-o piață din Timișoara pentru ca ulterior să se întâlnească în apartamentul său să întrețină relații sexuale. 

Polițiștii au organizat flagrantul, copila participând în mod direct la întreaga operațiune. La rândul său, tânărul i-a dat detaliile întâlnirii însă, suspicios, a sunat copila cu apel video pentru a se asigura că este singură. A venit la întâlnire împreună cu un alt tânăr, însă nu s-a apropiat de banca unde se afla fetița de 10 ani, ci a dirijat-o prin telefon, solicitându-i să îl urmeze. 

Tânărul i-a spus fetei să se țină după prietenul lui, cerându-i să rămână în spatele lor, în caz că este poliție în zonă. Minora i-a urmat pe cei doi la o distanță de câțiva metri până când a ajuns în apropierea apartamentului unde locuia tânărul de 19 ani. Aici au intervenit polițiștii.  

Agresorul s-a apărat: a crezut că fetița are 12 ani, nu 10!

Cu ocazia audierilor, tânărul a recunoscut acuzațiile. A invocat că a abordat-o pe fetiță deoarece i-a plăcut fotografia ei de profil, iar în timpul discuțiilor copila i-ar fi spus că are 12 ani, nu 10.

Nu a considerat vârsta de 12 ani ca fiind prea mică, afirmând că unele fete sunt mai dezvoltate.

Astfel a început să discute cu minora despre sex, cerându-i fotografii cu ea dezbrăcată, întrebând-o dacă mai este virgină sau dacă ar dori să întrețină un act sexual anal. La un moment dat, i-a trimis acesteia o fotografie cu un organ sexual în erecție, fotografie pe care a luat-o de pe internet și a îndemnat-o pe minoră să îi trimită o fotografie cu organul ei sexual.

Scopul pedepsei poate fi atins și fără închisoare

Pentru că și-a recunoscut faptele și a colaborat cu anchetatorii, tânărul, trimis în judecată pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. În plus, a fost obligat să achite 10.000 de lei daune morale. 

Argumentele judecătorilor de la Timișoara: scopul pedepsei poate fi atins și fără închisoare. 

Pedeapsa cu suspendare a nemulțumit procurorii și familia victimei, care au contestat-o, însă Curtea de Apel Timișoara a menținut hotărârea dată de prima instanță.

Tatăl fetiței din Pitești a chemat Poliția 

Un alt caz s-a petrecut în iunie, anul trecut, la Pitești. Tatăl unei fetițe de 10 ani s-a îngrozit când, verificând telefonul fiicei sale, a descoperit mesaje în care un bărbat îi propunea copilei să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale. Tatăl a alertat de îndată Poliția punând la dispoziția anchetatorilor telefonul copilei pentru a face verificări.

Audiată, în prezența mamei și a reprezentanților Protecției Copilului, fetița a povestit că a purtat mai multe discuții cu bărbatul care s-a recomandat ca fiind T.A.G., din județul Maramureș. Cei doi au purtat discuții prin mesaje pe Instagram, Discord, WhatsApp și chiar prin video call. 

Fetița „a declarat că într-o discuție pe care a avut-o cu bărbatul prin video call acesta a dorit să-i arate organul genital, însă minora nu a fost de acord și i-a închis camera”, au precizat anchetatorii. 

Tânărul în vârstă de 19 ani și copila în vârstă de 10 ani au vorbit în repetate rânduri. În discuțiile purtate, bărbatul și-a exprimat dorința de a o săruta pe gură și chiar în zonele intime. Profitând de naivitatea copilei, tânărul a anunțat-o că ar putea ajunge la Pitești pentru a întreține relații sexuale cu ea.

În urma verificării telefonului, polițiștii l-au identificat în scurt timp pe bărbatul care ademenea fetița de 10 ani. În cursul audierilor, el a recunoscut faptele.

„Șanse ridicate de reintegrare în societate”

Trimis în judecată pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale, tânărul din Maramureș, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare de către magistrații Judecătoriei Pitești, care au considerat, la fel ca în cazul din Timișoara, că nu este necesară o condamnare cu executare în regim de detenție.

Scopul pedepsei poate fi atins și fără privarea de libertate, inculpatul fiind o persoană tânără, fără antecedente penale, prezentând șanse ridicate de reintegrare în societate, iar aplicarea unei pedepse reprezintă un avertisment suficient pentru acesta, în măsură să conducă la reeducarea sa.

Au motivat judecătorii din Pitești:

În acest caz, condamnarea a rămas definitivă nefiind contestată de niciuna dintre părți. 

FOTO: 123rf

Citeşte şi:

Poliția, în cazul „Victor Babeș”: Luăm în calcul atât o eroare umană, cât și o defecțiune tehnică

Linde România a legat TIR-ul ATI la oxigen, dar spune că panoul din interior pentru reglarea presiunii nu intră în atribuțiile ei

Johnson & Johnson amână livrarea vaccinului anti-COVID în Europa

„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
PARTENERI - GSP.RO
„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
BREAKING: Vești CRUNTE de la OMS despre tulpina indiană. Informația vizează toți românii
Playtech.ro
BREAKING: Vești CRUNTE de la OMS despre tulpina indiană. Informația vizează toți românii
Ultimul mesaj al unei mame din Anglia pentru soțul ei, înainte să moară într-o cameră alăturată: ”Ai câștigat!”
Observatornews.ro
Ultimul mesaj al unei mame din Anglia pentru soțul ei, înainte să moară într-o cameră alăturată: ”Ai câștigat!”
Horoscop 10 mai 2021. Vărsătorii caută stabilitatea, dar prin mijloace greșite, apelând la trucuri incorecte
HOROSCOP
Horoscop 10 mai 2021. Vărsătorii caută stabilitatea, dar prin mijloace greșite, apelând la trucuri incorecte
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Știrileprotv.ro
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)
PUBLICITATE
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)