Potrivit unor surse din cadrul ISU Timiș, citate de tion.ro, cei trei membri ai echipajului ar fi fost lăsați în cmp, cu tot echipamentul, la locul incidentului petrecut miercuri și s-ar fi întors în Timișoara cu ajutorul unui coleg aflat în timpul liber. Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Banat, susține însă că cei trei colegi nu mai aveau loc în mașinile trimise să îi ajute.

Miercuri, o mașină a fost cuprinsă de foc pe un câmp între Timișoara și Dudeștii Noi, iar flăcările s-au extins și la miriște. Mașina de pompieri de la Giroc – Detașamentul 2 Pompieri Timișoara cu trei angajați nu a mai apucat să intervină, fiind cuprinsă la rândul ei de flăcări.

„ISU Timiş a fost solicitat în jurul orei 11:45 să intervină pentru lichidarea unui incendiu la un autoturism, care s-a propagat şi la miriştea din jur, pe raza localității Dudeştii Noi, în apropierea drumului național. La locul intervenției, s-a deplasat o autospecială de stingere cu 3 subofițeri. Din nefericire, incendiul s-a extins şi la autospeciala de intervenție. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp, neînregistrându-se victime. În acest moment, se fac cercetări pentru a stabili cauza şi împrejurările în care s-a produs evenimentul”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Potrivit tion.ro, martorii incidentului povestesc însă că focul ar fi izbucnit în spatele cabinei, în apropierea rezervorului. Unul dintre pompieri era în cabină la momentul incidentului, iar flăcările au fost observate de către colegii săi. Aceștia l-au avertizat să iasă la timp din mașina în flăcări.

ISU Banat a trimis ulterior la locul incidentului mai multe mașini de intervenție, dar și conducerile ISU Banat și Detașamentului 2 Pompieri Timișoara.

După lichidarea incendiului, cei trei pompieri ar fi fost lăsați, în echipament, să se descurce singuri și au rămas în câmp., fiind luați ulterior cu mașina de către un coleg aflat în timpul liber.

Inspectorul șef al ISU Banat, Lucian Mihoc, spune că cei trei nu mai aveau loc în autospecialele chemate la intervenție.

Aceeași sursă mai spune că în acest caz a fost deschis un dosar penal, conform procedurii, pentru distrugere prin incendiere. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Timișoara.

Citește și: VIDEO/ Ceartă între consilierii generali la Primăria Capitalei. „Nu îți e rușine să vii îmbrăcat așa? Miroși a transpirație”

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil
GSP.RO

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior
HOROSCOP

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior