Mergi direct la conținut »
O „poartă pentru civilizațiile extraterestre” ar putea exista pe planeta Mercur, alături de 17 domuri. O sondă britanică de 1,6 miliarde de euro va limpezi misterul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O „poartă pentru civilizațiile extraterestre” ar putea exista pe planeta Mercur, alături de 17 domuri. O sondă britanică de 1,6 miliarde de euro va limpezi misterul

O „poartă pentru civilizațiile extraterestre” ar putea exista pe planeta Mercur, alături de 17 domuri. O sondă britanică de 1,6 miliarde de euro va limpezi misterul

O "poartă pentru civilizațiile extraterestre" ar putea exista pe planeta Mercur, alături de 17 domuri construite de extratereștri antici. Misterul alimentat de fotografiile făcute de NASA și adepții teoriilor conspiraționiste ar putea să fie rezolvat de o navă spațială care se pregătește să decoleze în direcția misterioasei planete. Este vorba despre o sondă britanică, dezvoltată la Agenția Spațială Europeană, care a costat 1,4 miliarde de lire (aproximativ 1,6 miliarde de euro), arată thesun.co.uk.

De Mihai Niculescu,

Îi vor trebui șapte ani sondei ca să atingă suprafața planetei, care este una a contrastelor. Fiind cea mai apropiată de Soare, temperaturile pe jumătate din Mercur sunt de aproximativ 500 de grade Celsius, în timp ce pe partea opusă Soarelui și aflată permanent în umbră, se estimează o temperatură de -210 grade Celsius. Din acest motiv, oamenii de știință cred că nu există viață pe Mercur.

Au mai existat alte două expediții care au cules date despre misterioasa planetă, Mariner1o în 1973 și Messenger în 2004. Acestea se pare că au adâncit și mai mult misterul care o înconjoară.

Unul din adepții teoriilor cu extratereștrii susțin că au găsit dovezi ale existenței acestora. Pornind de la fotografii NASA, Scott C. Waring a observat acum doi ani o poartă neagră, cu o lungime estimată de 3,4 mile, în zona neluminată a planetei. Este un dreptunghi cu unghiuri drepte perfecte. Dacă nu cumva a fost tăiată la perfecție de un meteorit, pare a fi făcută de extratereștri străvechi. Este o ușă uriașă pentru ca navele extraterestre să intre înăuntru.

Teoreticianul a mai scris pe blogul său că se pot observa și 17 domuri pe marginea craterelor lui Mercur, pe care le atribuie de asemenea extratereștrilor.

Din datele culese până acum miezul planetei este format din fier, în proporție mult mai mare decât al celorlalte planete din sistemul nostru solar.

Sursa foto: pixabay.com


Delirul mistic, reacțiile unei boli grave. Mulțumirea unui medic de la Socola: «Intră la noi Fecioara Maria și iese Getuța!»


 

Close
Închide
  Close