Mergi direct la conținut »
O româncă a fost găsită moartă în Italia, în locuința bătrânei pe care o îngrijea. Femeia urma să se întoarcă în țară peste două zile
Ştiri Libertatea > Ştiri > O româncă a fost găsită moartă în Italia, în locuința bătrânei pe care o îngrijea. Femeia urma să se întoarcă în țară peste două zile

O româncă a fost găsită moartă în Italia, în locuința bătrânei pe care o îngrijea. Femeia urma să se întoarcă în țară peste două zile

O româncă a fost găsită moartă în Italia, în locuința bătrânei pe care o îngrijea. Tragedia a avut loc, sâmbătă, într-un cartier al orașului italian Ancona. Femeia, în vârstă de 62 de ani, urma să se întoarcă în România peste două zile.

Românca lucra ca îngrijitoare în casa unei pensionare de 91 de ani din Ancona. Femeia fusese angajată în urmă cu trei luni pentru a ține locul unei alte îngrijitoare, tot de origine română, care a plecat în concediu în România, scrie Cronache Ancona.

Nepotul bătrânei a fost cel care a dat alarma, sâmbătă dimineață. Bărbatul și-a găsit bunica rănită în bucătărie, în timp ce îngrijitoarea românca zăcea pe gresia din baie.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de ambulanță, polițiști și procurori. Criminaliștii au ridicat trupul fără viață al româncei de 62 de ani, pe care nu au fost găsite urme de violență.

Peste două zile, îngrijitoarea urma să se întoarcă în România.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul româncei.

Libertatea.ro a inițiat  campania ”SINDROMUL ITALIA. Copii bolnavi de dor de mamă.” În an centenar, România mare este mai mică cu 3,4 milioane de români care au plecat în străinătate, în căutarea unui trai mai bun.

Sindromul Italia” şi-a capătat numele de la ţara în care se duc cei mai mulţi români şi est-europeni la muncă temporară. Deşi el nu este recunoscut sub acest nume de tratatele de specialitate precum DSM, din punct de vedere psiho-social, Sindromul „Italia” reprezintă o sumă de simptome din spectrul depresiei care apare atât la persoanele care pleacă la muncă în alte ţări, cât şi la copii rămaşi singuri în ţară pe perioada în care părinţii sunt plecaţi la muncă.

sursă foto: Cronache Ancona


Citește și VIDEO/Yellowstone de România. Străinii care ne reîmpăduresc țara pentru că avem ceva unic. ”Pădurea nu e doar un ansamblu de cherestea”


 

Close
Închide
  Close